Al decennialang open voor duurzame kennis en kunde

Het in 1982 opgerichte Intralectric is een elektrotechnisch installatiebedrijf dat de ontwikkelingen in haar sector op de voet volgt. Het is daarom niet vreemd dat het Wateringse bedrijf al jarenlang actief is met het verduurzamen van bedrijfsonroerend goed. De specialiteiten: zonnepanelen, LED-verlichting én laadpalen.

Volgens directeur Michael Zee zit het in het DNA van Intralectric om verder te kijken dan het huidige moment: “Wij houden al decennialang de product- en marktontwikkelingen in onze sector in de gaten. Denk maar aan veiligheid, maar ook milieuvriendelijke, duurzame en energievraagstukken proberen wij in een zo vroeg mogelijk stadium mee te nemen in onze dienstverlening. In de loop der jaren hebben we hierdoor ons dienstenportfolio uitgebreid met op dit moment zeer populaire producten als zonnepanelen, LED-verlichting en laadpalen. Natuurlijk doen we daarbij geen concessies aan de kwaliteit van deze producten. Daarom werken we graag samen met Westlandse bedrijven, dan weet je vrijwel zeker dat het goed is. Een voorbeeld: Van der Valk Solar Systems is een vaste leverancier voor de bevestigingssystemen van zonnepanelen. Verder werken wij regelmatig bij grote en kleine projecten met partners.”

Zee heeft sinds een paar jaren de onderneming van vader Ron overgenomen, die echter nog wel als adviseur aan Intralectric verbonden is. Michael Zee: “Met zijn ervaring en kennis kan hij nog heel veel betekenen voor ons bedrijf. Verder hebben we diverse medewerkers in dienst die zich via ruime ervaring en diverse opleidingen hebben ontwikkeld tot échte specialisten. Regelmatig wordt intern overlegd welke ontwikkelingen we signaleren. Warmtepompen zijn nu bijvoorbeeld een hot item. Wat kunnen wij daarmee? Hoe gaan we met dergelijke nieuwe producten om? Dat er een nieuw product op de markt komt, wil overigens niet altijd zeggen dat wij dat ook zelf gaan doen. Dat wegen we altijd goed af, in het belang van onszelf én de klant.”

Naast zonnepanelen is Intralectric dus ook helemaal thuis in het aanbieden van LED-verlichting en laadpalen. De voordelen van LED-verlichting laten zich raden: kostenbesparingen, langere levensduur, geen opwarmtijd en onderhoudsvrij, geen ongezonde straling en natuurlijk milieuvriendelijk. Zee: “Wat de laadpalen betreft: dat is echt een vak apart. Wij hebben uitgebreide kennis als het gaat om oplaadoplossingen voor de elektrische auto of fiets. Tevens hebben wij veel ervaring met het koppelen van de laadpunten aan zonnepanelen en eventueel de slimme meter. Door deze oplossingen is het mogelijk kosten te besparen op zowel mobiliteit als installatie.”

Vader Ron Zee is voor veel ondernemers overigens geen onbekende naam in de regio. Hij blijkt namelijk ook de voorzitter te zijn van BIZ Wateringen, waaronder de bedrijventerreinen WBC, Wateringse Veld en Zwethove vallen. Ron Zee: “Ook voor een BIZ en de daaraan verbonden bedrijventerreinen is verduurzaming een hot item. Omdat wij in deze markt actief zijn, stel ik deze kennis graag ter beschikking aan de ondernemers op de drie bedrijventerreinen. Het is goed om te weten dat er de komende periode zo’n kleine 1.900 panelen met subsidie geïnstalleerd gaan worden op de diverse bedrijventerreinen. Dat bewijst dat steeds meer ondernemers doordrongen raken van de voordelen en het belang van schone energie.”