Bezwaar tegen de Gouw in Kwintsheul van tafel geveegd

De aanleg van een nieuw deel van woonwijk De Gouw in Kwintsheul kan gewoon doorgaan. Dat heeft de Raad van State gisteren geoordeeld. Tientallen bewoners van al bestaande huizen stapten enkele weken geleden naar de rechter omdat ze van mening waren dat ze verkeerd zijn ingelicht.

Eind mei vertelde een advocaat van een van die bewoners dat iets anders was voorgespiegeld dan de 40 woningen die er gaan komen. ,,Er zouden aan de noordkant over de Gantelbrug nog hoogstens tien woningen bij komen en zeker geen veertig.” Bovendien zijn de bezwaarmakers bang dat er in de toekomst nog meer huizen gebouwd gaan worden.

Ook maakten ze bezwaar omdat er te weinig natuur in het plan zou worden opgenomen en omdat het veel te druk zou worden op de uitvalsweg van en naar de wijk. Ze staan nu al elke ochtend in de file.

De Raad van State stelt de gemeente echter in het gelijk. De gemiddelde breedte van de natuurzone en waterpartij is voldoende. Ook oordeelden de rechters dat het verkeer op de Gouwlaan niet te druk wordt.

Bron: AD Westland, Redactie Westland

Foto: Thierry Schut