Café De Ouwe Droog op zoek naar horecatijgers

De eigenaren van de Ouwe Droog in Naaldwijk zijn op zoek naar een nieuwe uitbater. De vorige exploitant, die vanaf 2013 café Arida runde vanuit het gebouw aan de Dijkweg, is er sinds 1 september mee gestopt.

„Het huurcontract liep af en de exploitant heeft besloten om geen gebruik te maken van de automatische verlenging”, laat George Droog weten. Hij is samen met zijn broers eigenaar van de ‘Ouwe Droog’ die ze zo noemde als een eerbetoon aan hun vader.

„Onze opa is de Ouwe Droog ooit begonnen in 1904. Toen werd het nog restaurant/café/hotel Westlandia genoemd. Het staat op een plek vlakbij het voormalige eindpunt van de vroegere tramlijn tussen Den Haag en Naaldwijk. Hij wilde de mensen die in Westland arriveerde wat eten, drinken een slaapplaats bieden en zo is het ontstaan.”

Het pand is nu weer te huur als horecaonderneming. De inboedel van café Arida is te koop voor 35.000 euro. „We hopen dat de nieuwe eigenaar er een plek van wil maken waar mensen graag komen. De Ouwe Droog is echte nostalgie. Veel Westlanders kennen de plek van toen wij in de jaren zestig er een jukebox neerzetten. Veel verkeringen zijn hier ontstaan.”

Volgens Droog is er al belangstelling voor het pand. „En ze melden zich nog steeds. We hopen op een goede match.”