HET Architectenbureau

Als u de vraag stelt: waarom, hoe en wat is HET architectenbureau dan adviseer ik u om een bezoek te brengen aan ons kantoor. Wij ontvangen u met open armen en wij leiden u graag rond in ons kantoor, een zogenaamde natte telescopische gashouder, gebouwd in 1927 en sinds 2001 een rijksmonument en onderdeel van ons nationaal cultureel erfgoed.

Duurzaam

Hier is onze visie zichtbaar en tastbaar. Wij maken graag van onmogelijk geachte kansen, gebouwen, waarvan men zegt, wat lelijk en wat moeten we er mee, mogelijke en vooral mooie gebouwen. In deze, voorheen dichte, ronde, sterk verroeste stalen tank, hebben wij een onmogelijk geacht hypermodern en zeer duurzaam kantoor, mogelijk gemaakt. Duurzaam omdat wij vanaf 2008 GEEN CO2 uitstoten en wij een oud en vervallen bouwwerk een nieuw leven hebben ingeblazen, cradle to cradle! In dit nieuwe kantoor werken 9 professionele mensen met gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in het bouwen, aan zeer uiteenlopende opdrachten.

Diversiteit

Zo hebben wij in Naaldwijk en omgeving enkele prachtige particuliere woningen gebouwd. Maar ook seriematige woningbouw, zoals in Wateringen, Kwintsheul en Naaldwijk. Als u langs komt, presenteren wij u wat we in de afgelopen 20 jaar ontworpen en gerealiseerd hebben. Orthodontiepraktijken, Behandelcentrum Westland, Medisch Laboratorium, het Nederlands Instituut voor Onderzoek in Zee, ouderenhuisvesting voor Humanitas Rotterdam, huisvesting voor mensen met een beperking voor Middin, sportcentra van Hockey Vereniging Westland en Olympus 70, sporthallen, transformaties zoals de voormalige kerk De Kandelaar naar een modern en duurzaam gezondheidscentrum (zie p29 van dit nummer) en natuurlijk straks de watertoren. Kantoorgebouwen en inrichting, en ook interieur en lichtplannen ontwerpen wij. HET is teveel om op te noemen. En als klap op de vuurpijl: de nieuwe huisvesting voor Verkade Klimaat.

Innovatie

Letterlijk en figuurlijk herrijst dit bedrijf uit haar as. De bestaande huisvesting aan de Turfschipper in Wateringen is in vlammen op gegaan en nu zijn wij in opdracht van Verkade Klimaat de nieuwe productie- en logistieke hal in combinatie met het kantoor aan het realiseren. Geluk bij een ongeluk is de kans die door de brand geboden werd om het gebouw beter aan te laten sluiten bij de bedrijfsvoering. Maar dat niet alleen. Het nieuwe kantoor zal laten zien wat een modern bedrijf als Verkade Klimaat in huis heeft als het om duurzaamheid gaat. Gebouw en klimaat vormen een integrale duurzame omgeving waarbinnen ook nog eens een heel bijzondere innovatie op het gebied van glazen gevels en binnenzonwering wordt toegepast. Wij durven eigenlijk wel te stellen dat we met dit nieuwe gebouw de beide gemeentelijke gebouwen naar de kroon stijgen.

Wij maken graag van onmogelijke gebouwen, mogelijke en vooral mooie gebouwen

HET architectenbureau is dan ook bijzonder trots en vereerd dat aan ons deze opdracht is toevertrouwd. Het is straks opnieuw een spraakmakende loot die wordt toegevoegd aan onze werk.

 

 

www.hetarchitecten.nl