In deze bekende kantoortoren komen koop- en huurwoningen

De opvallende Winston Churchill Tower in Rijswijk krijgt nieuwe bewoners. Voorheen zaten er ambtenaren in en zelfs asielzoekers en nu worden het huur- en koopwoningen. De voormalige kantoortoren staat dan wel in Rijswijk, maar Den Haag is niet ver weg 😉

De woningschaarste in Den Haag lijkt niet snel te worden opgelost dus het is helemaal niet vreemd dat we uitwijken naar omliggende gemeenten. Vanaf Rijswijk ben je in een kwartiertje in het Haagse centrum, dus dan blijf je toch nog dicht bij je roots.

310 woningen

De Winston Churchill Tower op de hoek van de Prinses Beatrixlaan en de Sir Winston Churchillaan in Rijswijk wordt van kantoorgebouw omgebouwd tot woontoren met maar liefst 310 woningen. Ook krijgt het gebouw een hele nieuwe naam: The Minister.

Het pand is ruim 70 meter hoog en 22.000 vierkante meter groot. Op de 21 verdiepingen komen ruime huur- en koopappartementen en penthouses. Verder is er naast de toren een parkeergarage met 440 parkeerplekken.

Vanaf de begane grond tot en met de 15de etage komen 220 twee- en driekamerappartementen. De prijzen van de huurappartementen zijn nog niet bekend.

De 16de tot en met de 21 verdieping zijn gereserveerd voor 66 luxe koopappartementen. De goedkoopste kost € 265.000,- en de duurste € 600.000,-. Er worden daarbij drie nieuwe verdiepingen gebouwd, deze zijn voor 24 exclusieve sky apartments ofwel penthouses. De goedkoopste kost € 425.000,- en de duurste € 575.000.

De woningen zijn tussen de 67 vierkante meter en 164 vierkante meter daarbij zijn het lichte appartementen omdat de ramen van de grond tot het plafond lopen. Ook hebben alle woningen één of twee balkons.

De verkoop begint binnenkort en vervolgens begint de bouw begin 2020. Als alles volgens planning loopt worden de woningen in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Bron: In de buurt Den Haag, Joyce Hoogland

https://indebuurt.nl/denhaag/wonen/nieuwbouw/in-deze-bekende-kantoortoren-kopen-koop-en-huurwoningen~106922/?utm_source=mail