Investeerder Hines koopt panden van ABC Westland

ABC Westland heeft de gebouwen op het bedrijventerrein in Poeldijk verkocht aan de internationale vastgoedinvesteerder Hines.

Dat heeft ABC Westland gisteren bekendgemaakt. ,,De overname van het vastgoed van ABC Westland is volledig in overeenstemming met de groeiambities van ABC Westland en Hines”, zegt Herwi Rijsdijk, directeur van ABC Westland. Hines nam eind vorig jaar ook al Fresh Park Venlo over.

Met deze overname stelt ABC Westland zich te kunnen versterken, zodat beter kan worden ingespeeld op de wensen van de klanten. ,,Het geeft ons ook een uitgangspositie om het bedrijventerrein samen met Hines verder uit te breiden”, aldus Rijsdijk. ,,Deze overname stelt ABC Westland in staat om te blijven investeren in ontwikkeling, uitbreiding en innovatie met hetzelfde managementteam en een kapitaalkrachtige eigenaar.”

Honderd bedrijven
ABC Westland bestaat dit jaar twintig jaar en omvat inmiddels ruim 55 hectare grond. Er zijn meer dan honderd bedrijven in de food- en agrisector gevestigd. In 1999 kochten FloraHolland, Van Rijn en Valstar het voormalige veilingcomplex Westland-Noord om de groenten- en fruitsector voor het Westland te behouden en om het een eigen plek te geven op een particulier bedrijventerrein.

Bron:AD.NL