Marktplein blijft open voor auto’s

Het Marktplein in ‘s-Gravenzande blijft open voor auto’s. Dat blijkt uit een evaluatie van de gemeente. Wel komen er meer controles.

De weg tussen het Vaartplein en de Langestraat, die langs Eetcafé de Witte, kapper Set On en cafetaria De Parel loopt, is sinds de herinrichting van het centrum van ‘s-Gravenzande een langere tijd onderwerp van discussie.

Horecaondernemers wilden dat de weg dichtging, zodat er meer plek zou zijn voor terrassen, maar ook omdat volgens hen de veiligheid in het geding is. Na de renovatie van het plein, bleek het onduidelijk wanneer de weg overgaat in stoep. Met het oog op rondrennende kinderen en de nabijgelegen speeltuin, werd er wel een drempel aangelegd.

Monitoren

Omwonenden en winkeliers wilden juist de weg openhouden vanwege de bereikbaarheid van het centrum. De gemeente heeft toen besloten de weg open te houden, maar na een jaar de situatie te evalueren. Zo werden er onder andere camera’s geplaatst om het gedrag van automobilisten, fietsers en wandelaars te monitoren.

De gemeente concludeert na de evaluatie dat de rijbaan open kan blijven, mits de handhaving op verkeersregels wordt ‘geïntensiveerd’. ‘Op naleving van de regels wordt inmiddels strenger toegezien.’

Bron: AD Westland, Rianne de Zeeuw – Heus