Nieuw restaurant in ‘s-Gravenzande

‘s-Gravenzande is binnenkort een nieuw restaurant rijker. Aan het Marktplein komt Het Galjoen. Maandag werden daarvoor de laatste documenten getekend. Van de totale investering van 600.000 euro is bijna 40 procent bijeengebracht via crowdunding. Twee weken geleden was de benodigde 225.000 euro in één uur door 253 investeerders bijeengebracht.

Het Galjoen wordt een restaurant met een Frans/Nederlands georiënteerde keuken. Het restaurant zal 7 dagen in de week geopend zijn. In het restaurant komen 74 zitplaatsen en op het terras 36.

Chef-kok Reinier Boers runde tot vorig jaar samen met zijn vrouw Jolanda een gelijknamig restaurant in Noordwijk. Omdat ze niet tevreden waren over de locatie ervan, gingen ze op zoek naar iets nieuws. En dat vonden ze in het voormalige Rabo-pand in ‘s-Gravenzande, waar de noodzakelijke verbouwing inmiddels is begonnen.

Reinier en Jolanda Boers hebben elkaar in 1994 op de werkvloer leren kennen in het toenmalige restaurant Elzenhagen in Poeldijk. Reinier werkte daar als kok en Jolanda als gastvrouw. Het Galjoen opent naar verwachting in december de deuren.