Nieuwbouw HORCONEX Bewuste en duurzame investering voor de toekomst

Aan de N211 in Poeldijk verrijst komend jaar een van de meest duurzame en visueel aantrekkelijke bedrijfspanden in het Westland. Het gebouw wordt niet alleen een verrijking voor de uitstraling van bedrijventerrein ABC Westland en Westland als gemeente, maar met name voor de toekomstige bewoner van  het complex: HORCONEX BV. Oprichter en mede-eigenaar Cees van Uffelen, Michel Paalvast van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling en René Hoek van HET architectenbureau kijken tevreden achteruit én vooruit.

Voor de inmiddels 68-jarige Van Uffelen zal de nieuwbouw zakelijk gezien een van zijn laatste écht grote kunststukjes binnen HORCONEX worden. De Westlander bouwde zijn bedrijf met veel elan en passie vanaf 1986 op tot wat het nu is: een gerenommeerde en internationaal opererende leverancier van complete tuinbouwprojecten, met een team aan specialisten en vakmensen. “De plannen voor nieuwbouw dateren van een paar jaar geleden”, zegt Van Uffelen. “Ik heb deze even on hold gezet, maar eind 2017 was  het moment daar. Er kwam een aantrekkelijk stuk grond beschikbaar aan de N211 op ABC Westland. We hebben snel geschakeld met onder meer HET architectenbureau en Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling. In augustus was alles rond en is er getekend voor de bouw van dit nieuwe bedrijfspand, dat ik zie als een investering voor de toekomst van ons bedrijf. We groeien hard en onze huidige en toekomstige mensen verdienen een locatie waarin het fijn werken is en vanwaaruit we onze relaties goed kunnen bedienen. Dat het duurzaam moest worden, was voor mij een vanzelfsprekendheid; in deze tijd is er veel mogelijk en winst te behalen. Ik ben er zeker van dat er straks een pand staat met een geweldige uitstraling, waar we allemaal supertrots op kunnen zijn.”

Ook architect René Hoek is enthousiast over de nieuwe bedrijfslocatie. “Cees kwam deze locatie in Poeldijk zelf op het spoor. Hij was enthousiast en gaf meteen vol gas, typerend voor Cees. Wij ontvingen als architect niet veel later het programma van eisen; daar zijn we zoveel mogelijk aan tegemoet gekomen en waar mogelijk hebben we daarin bijgestuurd. Twee kernwoorden voor dit pand wil ik noemen: schoonheid én functionaliteit. Daar moest een gezonde balans in ontstaan. Ik zeg weleens: een gebouw is gereedschap en dat gereedschap moet goed zijn. Dat gaat het pand zeker worden: een goede kwaliteit, veel mogelijkheden, gekoppeld aan uitstraling en ook nog eens hypermodern, dus duurzaam.”

De opdracht voor de bouw werd gegund aan Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling. Natuurlijk is het bedrijf in Maasdijk blij met elke opdracht, maar de toekenning van de opdracht voor de bouw van de nieuwe HORCONEX-locatie sprak Willem van Mierlo en Directeur Bouw Michel Paalvast wel heel erg tot de verbeelding: “Ja, dit is fantastisch voor ons bedrijf. HORCONEX is net als Van Mierlo nog een écht familiebedrijf, dan komt er ook een stukje trots en eer om de hoek kijken. Maar uiteraard is het belangrijkste dat we de capaciteiten en samenwerkingspartners in huis hebben om een dergelijk project tot een goed einde te brengen. Gelukkig hebben we Cees daar ook van kunnen overtuigen. Het traject tot de ondertekening van de contracten verliep uitermate snel en voorspoedig. Binnen drie maanden zijn wij middels wekelijks overleg met alle partners tot contractondertekening gekomen. Vier maanden later start dus de bouw. Dat is ook mogelijk doordat wij als bouwer in een vroegtijdig stadium al de heipalen hebben besteld, zodat we na ondertekening niet achteraan aan hoefden te sluiten. Het zijn net díe aspecten die de snelheid erin kunnen houden. Eind 2019 heeft Cees zijn droom waar kunnen maken, daar zijn wij van overtuigd.”

Over de nieuwbouw van HORCONEX

Het stuk grond dat HORCONEX op ABC bedrijven terrein in Poeldijk heeft aangekocht voor de nieuwbouw beslaat een totale oppervlakte van 9.950 m². De nieuwbouw zal bestaan uit totaal 4.600 m² bedrijfsgebouw, met ongeveer 2.300 m² kantoor- ontvangst-  en vergaderruimte. Rondom het pand zal er ruim voldoende parkeergelegenheid worden gecreëerd voor medewerkers en bezoekers. Ook zal er op eigen terrein voldoende ruimte zijn voor vrachtwagens om logistieke activiteiten te optimaliseren. De eerste paal wordt geslagen eind november 2018. Oplevering is naar verwachting eind 2019.

Uitstraling en duurzaamheid

Het pand van HORCONEX bestaat uit een witte, metaalachtige constructie. Deze zorgt voor een verlaging van de koellast van 20% en is door verlaging van de energievraag een duurzame toepassing. De constructie wordt voorzien wordt van een zilveren metallic coating en aluminium kozijnen (het kantoorgedeelte van het pand is voor 50% glas). De kantoorruimten van het bedrijf zijn twee etages van 4,5 meter hoog. De gevels hebben een schaakbordpatroon, met een eenvoudig doch statig ritme. Duurzaamheidsaspecten: het pand is all-electric, beschikt over zonnepanelen, LED-verlichting, een klimaatplafond en luchtwarmtepompen. Het pand wordt tot slot ook nog eens omgeven met diverse groenvoorzieningen.

Binnenkort is onze
nieuwe website live!

Stay tuned