Nog 350.000 euro nodig voor aankleding nieuwe Boetzelaer

De kosten voor de heropbouw van het afgebrande zwembad De Boetzelaer zijn hoger dan verwacht en daarom komt er een benefietgala op 9 april. ,,We willen nog 350.000 euro bij elkaar harken.”

De bouw van ‘De Boetzelaer 2.0’ is in volle gang. Op 17 december 2019 ging de eerste paal de grond in. Doordat de fundering vervangen moest worden, zit directeur Peter Wielaart met hogere bouwkosten. ,,Dat komt omdat we alles opnieuw moeten onderheien. Dat is een hogere kostenpost, maar we blijven nog steeds binnen de normen die we begroot hadden. Het geld dat we nu willen ophalen is voor de aankleding van het zwembad. We hebben een totaalplaatje voor ogen en dat willen we graag vanaf de opening realiseren. Als het geld er niet komt, kunnen we altijd nog later aanpassingen doen, maar liever niet natuurlijk.”

Daarom is er op 9 april een benefietgaladiner in de Noviteit in Monster. Er is plek voor 130 mensen die per persoon 95 euro betalen. Een oud-leerling van Herman den Blijker verzorgt het menu en lokale ondernemers leveren de producten. Ook is er een veiling die Alphons de Wit en Arne Weverling aan elkaar praten.

Sponsorloop

,,We zijn daarnaast nog bezig met een loterij, die we op het gala zelf nog gaan doen”, zegt Wielaart. ,,Sowieso zijn we overdonderd door de andere lokale acties die voor ons worden opgezet. Zo gaat basisschool de Zeester weer voor ons een sponsorloop organiseren. We zijn heel blij met de steun die we van alle kanten krijgen. Iedereen draagt ons een warm hart toe.”

De bouw van het nieuwe zwembad loopt volgens schema. Alle vergunningen zijn binnen en de opening staat gepland voor 1 juli 2021. ,,Tot nu toe hebben we geluk met het weer. Dat het niet vriest is een meevaller, bijvoorbeeld.”

Bron: AD Westland, Rianne de Zeeuw – Heus

Foto: Zwembad De Boetzelaer