Officiële opening gemeentehuis en afscheid burgemeester

De gemeente Westland staat eind deze maand drie dagen lang in het teken van de officiële opening van het nieuwe gemeentehuis en gemeentekantoor èn het afscheid van burgemeester Sjaak van der Tak. Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 september zijn er diverse activiteiten.

Het nieuwe gemeentehuis en gemeentekantoor zijn al op 28 augustus in gebruik genomen, maar de officiële opening is op woensdag 27 september 2017. Deze is bedoeld voor genodigden, met name direct bij de nieuwbouw betrokken personen. Met een bijzondere raadsvergadering wordt die dag het gemeentehuis officieel in gebruik genomen.

Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september zijn de open dagen en is er voor alle belangstellenden gelegenheid de twee panden te bekijken. Op vrijdag is het pand aan de Verdilaan open tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 21.00 uur. De burgemeester en wethouders zijn aanwezig om de mensen te ontvangen.

Tussen 16.00 uur en 19.00 uur vindt die dag gelijktijdig de openbare afscheidsreceptie van burgemeester Sjaak van der Tak plaats. Hij legt op 1 oktober a.s. zijn ambt neer.

Het kantoor aan de Laan van de Glazen Stad is die vrijdag geopend voor het publiek tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Op zaterdag 30 september is het gemeentehuis aan de Verdilaan geopend tussen 10.00 uur en 13.00 uur.
De Laan van de Glazen Stad is die dag niet geopend voor publiek.

In samenwerking met Westland Cultuurweb is voor de open dagen een gevarieerd programma samengesteld. Op vrijdagmiddag 29 september zijn er in het gemeentehuis aan de Verdilaan optredens van een muzikaal kwartet en een Westlandse musicalschool. Op zaterdag 30 september treden fanfares op voor de entree van het gemeentehuis, vindt er een dansoptreden plaats van twee Westlandse dansscholen en zijn er creatieve activiteiten voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.gemeentewestland.nl.