Ook voor bedrijfshuisvesting een uitstekend alternatief

Rijnpoort Makelaars staat voor veel mensen nog synoniem met makelaardij voor de particuliere woningmarkt. Maar ook in bedrijfsmatig vastgoed verstaat het zijn vak uitstekend. ‘Dat laatste mag nog iets bekender worden.’

Marc Westland en Maarten van der Starre zijn de gezichten achter de zakelijke dienstverlening van Rijnpoort Makelaars. Het duo wordt daarbij op kantoor ondersteund door Patricia Helleman. “Ik werk al 19 jaar voor Rijnpoort”, trapt de in Wateringen woonachtige Westland af in het kantoor aan de Heulweg in Kwintsheul. “Ik ben begonnen in de particuliere sector, maar nu al weer jarenlang actief in het bedrijfsonroerendgoed. Ik vind het een prachtig beroep. Het is een vak voor een ‘mensen-mens’ en dat ben ik. De contacten met de verschillende doelgroepen, het meedenken met de klanten, zowel aanbieder als vrager, het tot stand brengen van de juiste matches, de voldoening als het gelukt is; het is allemaal erg dynamisch en uitermate bevredigend. Het klinkt misschien raar, maar mijn werk is eigenlijk ook een hobby van me, ik heb er bijvoorbeeld geen enkele moeite mee om ook in het weekend een bezichtiging te doen.”

Van der Starre herkent zich wel in het grote ‘arbeidsethos’ van zijn collega, zoals hij het zelf noemt. “Ik werk hier nu een klein half jaar”, vertelt Van der Starre, “maar ik vind het echt opvallend positief om te zien hoe betrokken alle medewerkers binnen Rijnpoort zijn. Dat kan je alleen zijn als je je werk ook oprecht leuk vindt. Het is geen rol. Daarom voel ik mij als Naaldwijker ook inmiddels erg thuis bij Rijnpoort. Ik ben al sinds 1992 in de makelaardij actief, ben in 1999 zelfs nog beëdigd. Ja, dat bestond toen nog. Ik heb lang gewerkt in Rotterdam, de laatste jaren werkte ik voor Arcade in Naaldwijk en recent heb ik dus de overstap gemaakt naar Rijnpoort Makelaars, waar ik heel content mee ben. Marc en ik hebben een goede klik, spreken dezelfde taal en zijn allebei altijd op zoek naar een goede oplossing, ook als die zich niet meteen aandient. Dat ‘out of the box-denken’ is echt een kwaliteit binnen Rijnpoort Makelaars.”

Het makelaarskantoor in Kwintsheul begeeft zich als het gaat om de zakelijke markt met name in de regio Westland en Den Haag Zuidwest. Een mooi project waarin Rijnpoort heeft bemiddeld is The Glass House in Wateringen, een groot glazen gebouw met een vloeroppervlakte van 3.000 m2 en een schitterend uitzicht op de Westlandse kassen. “Een prachtige locatie, die bestemd is voor showroom- en kantoorruimte”,  aldus Westland. “Inmiddels zijn bijna alle units verhuurd.”

Van der Starre vult aan: “Een ander interessant project bevindt zich nabij De Uithof (Den Haag), waar een relatie drie grote loodsen van circa 13.000 m2 heeft gekocht en herontwikkeld voor ongeveer 40 units. De eerste 8 komen binnenkort in de verhuur. De opdrachtgever kwam bij Rijnpoort omdat hij goede berichten had gehoord over onze zakelijke dienstverlening. Het geeft aan dat de BOG-tak van Rijnpoort Makelaars een volwaardige tak is van dit mooie Westlandse bedrijf. Dit kan niet genoeg benadrukt worden.”

Beide collega’s pleiten tot slot voor een intensieve samenwerking tussen de Westlandse bedrijfsmakelaars. “Daarom zijn we ook participant van BOEM! geworden. Samen kunnen we elkaar en onze relaties in Westland nog beter van dienst zijn als we elkaar niet zien als concurrenten maar als collega’s, met wie het af en toe ook even fijn sparren is en met wie je nuttige informatie kan delen.”