Pijletuinenhof in Naaldwijk gaat eind dit jaar tegen de vlakte

Het voormalige verzorgingshuis Pijletuinenhof aan de Verdilaan in Naaldwijk gaat eind dit jaar tegen de vlakte. De bouw van de 68 nieuwe appartementen begint dan aansluitend in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Momenteel loopt er nog een onderzoek naar de aanwezigheid van vleermuizen in het oude pand naast het nieuwe gemeentehuis. Dat onderzoek is nodig omdat er voor de sloop van het gebouw een omgevingsvergunning vereist is. Bij het aanvragen van die vergunning moet worden aangetoond dat er ‘vanuit ecologisch oogpunt geen onevenredige schade aan de vaste rust- en verblijfplaatsen van vleermuizen is ontstaan’.

,,Dat onderzoek is jaarrond en pas in juli afgerond”, laat een woordvoerster van de gemeente Westland weten. ,,De resultaten van dit onderzoek moeten bij de aanvraag van de omgevingsvergunning aangeleverd worden.”

De planning is nu om aan het einde van dit jaar te beginnen met saneren en daarna te slopen. Begin volgend jaar start dan de bouw van 68 nieuwe appartementen: 42 in de vrije sector, 12 bereikbare huur- en koopwoningen en 14 sociale huurwoningen. Het gebouw gaat bestaan uit acht bouwlagen, waarvan de bovenste vier een kleiner volume krijgen. Het complex wordt in totaal 27 meter hoog en krijgt groene dakterrassen.

Bron: AD Westland, Fred Vermeer