Pleinen na grondige renovatie geopend

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk had de flinke opknapbeurt al achter de rug en sinds afgelopen weekend zijn ook het Marktplein in ‘s-Gravenzande en het Havenplein in Naaldwijk na een grondige renovatie weer geopend.

De temperaturen waren helemaal in overeenstemming met het thema van de opening van het Marktplein in ‘s-Gravenzande. Zaterdag werd het compleet gerenoveerde middelpunt van het dorp namelijk in Ibiza-stijl weer in gebruik genomen. In de volle zon en met een sambaband. Verder waren er een modeshow, exotische danseressen en voor de jeugd bubble-voetbal.

Het vernieuwde Marktplein, waarop de dorpspomp is verplaatst, heeft nu ook een speeltuin gekregen én een Mieke Hoogeveen-bank. Die is vernoemd naar de voormalig voorzitter van de winkeliersvereniging, die zich 25 jaar jaar lang voor het ‘s-Gravenzandse winkelhart heeft ingezet.

Havenplein
Vrijdagavond werd in Naaldwijk het Havenplein officieel in gebruik genomen. Wethouder Theo Duijvestijn nam de openingshandeling voor zijn rekening. Op het plein is een nieuw standbeeld van Henk Vos onthuld met de naam Groendenker. Het is een mannelijk figuur met een huid van boomschors en op het hoofd prijkt een kroon van een boom. Het beeld symboliseert de verbondenheid van de mens met de natuur. Het beeld is door de Stichting Sculptura Westland aan de gemeente aangeboden.

Bron: AD