Vergunningaanvraag voor 120 woonunits bij Elsenbosch ingediend

De gemeente Westland heeft een vergunningsaanvraag gekregen voor het plaatsen van 120 woonunits bij Elsenbosch in Honselersdijk. De aanvraag is deze week gepubliceerd in het gemeenteblad.

Nu de vergunningaanvraag is ingediend kan de gemeente gaan toetsen of het plan aan alle voorwaarden voldoet. Vlakbij de Burgemeester Elsenweg 7 wil het bedrijf Homeflex uit Sliedrecht woningen voor arbeidsmigranten bouwen. Het gaat om tijdelijke units voor maximaal tien jaar. Het zou gaan om driehonderd bedden.

Die plannen waren al bekend. GemeenteBelang Westland maakte zich zorgen omdat het niet om een uitzendbureau gaat. Daardoor zou het kunnen voorkomen dat de mensen die er komen te wonen niet in het Westland werken of dat er asielzoekers zouden kunnen komen, stelde fractievoorzitter Remmert Keizer. Homeflex verzekerde echter dat ze de woningen gaat verhuren aan Westlandse uitzenders.

Zodra er een besluit genomen is over de vergunning is het mogelijk om bezwaar te maken, een zienswijze in te dienen of beroep in te stellen.

Bron:AD.NL