Westland Boksgala 2020 gecanceld vanwege coronavirus

De tweede editie van het Westland Boksgala gaat niet door. Het bestuur maakte dit onlangs bekend.

Voorzitter Shirley Schelkers: “De eerste editie was zo enorm succesvol, dat we op zoek zijn gegaan naar een andere locatie. We zijn enorm blij dat Gilbert en Willem van der Meer van MeerGroup direct ja zeiden toen hun bedrijfslocatie als optie werd voorgesteld. Het geeft ons veel meer mogelijkheden.” Voor de beide broers was het niet meer dan logisch om aan een dergelijk verzoek tegemoet te komen. “Ik was vorig jaar zelf aanwezig bij het gala”, blikt Willem terug. “Dat maakte indruk, het was bijna on-Westlands goed georganiseerd. Zeker in combinatie met het goede doel, Stichting Beukenrode, is dit een evenement waar wij heel graag gastheer van willen zijn. In een paar dagen tijd zou ons pand, waar normaliter deuren en gevelsystemen worden geassembleerd, omgetoverd tot een bokshal van zo’n 3.000 vierkante meter.”

“Daarvoor heeft stichting Westland Boksgala een vergunning aangevraagd en onlangs toegekend gekregen van de gemeente voor circa 1.100 personen. Alle deelnemers, het bestuur en onze sponsoren waren ontzettend blij. Alle deelnemers zijn ook zo ontzettend gemotiveerd en enthousiast. Het is een fantastische groep ondernemers die al vanaf oktober in training zijn bij de Defence Academy in Naaldwijk. De website en de donatiepagina’s stonden gereed om live te gaan en iedereen was er klaar voor om geld in te zamelen voor hospice Beukenrode”, aldus Shirley Schelkers.

“Na de toespraak van premier Mark Rutte en de door hem geschetste onzekere toekomstige situatie omtrent het coronavirus restte ons niets anders dan deze beslissing met pijn in het hart te nemen. Op dit moment prevaleert echter de gezondheid van deelnemers, bestuurders en overige betrokkenen. In deze heftige periode is het ongepast om sponsorgeld op te halen bij bedrijven die zelf in zwaar weer zitten.

Ook moeten de veelal ondernemende deelnemers alle zeilen bijzetten om hun bedrijfsmatige activiteiten in goede banen te blijven leiden. Dat dit al moeilijk genoeg is, beseffen wij als bestuur als geen ander. Kortom, er was geen enkel valide argument meer om deze moeilijke beslissing nog langer uit te stellen. De afgelasting brengt voor de organisatie en overige belanghebbenden geen nadelige financiële consequenties met zich mee.”

Het bestuur van Westland Boksgala komt na de zomer weer bijeen om te bekijken we hoe de situatie er op dat moment voor staat.

westlandboksgala.nl