Westlandse raad blij met bouwplan Pijletuinenhof

De gemeenteraad van Westland is akkoord met het bouwproject Pijletuinenhof aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Behandeling in de raadsvergadering van 26 mei is niet meer nodig, omdat de fracties vanavond tijdens een commissievergadering besloten het bestemmingsplan als een zogeheten hamerstuk te bestempelen. Meest gehoorde reacties: “een mooi plan” en “een aanwinst voor het centrum van Naaldwijk”.

Op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis Pijletuinenhof, naast het gemeentehuis en tegenover het busstation Verdilaan is een complex van 68 appartementen ontworpen. Dit  complex wordt in de kern ervan acht verdiepingen hoog en kent aflopende hoogten tot uiteindelijk drie of twee verdiepingen.
De nieuwbouw omvat 12 sociale huurwoningen 8 ‘bereikbare’ koop- of huurwoningen en 42 appartementen in de vrije sector. Onder het gebouw komt een half verdiepte parkeerkelder.

Overigens  wordt er nog onderzoek gedaan naar eventuele verblijfplaatsen van vleermuizen in het nu leegstaande complex. In het afgelopen najaar zijn er twee onderzoeken uitgevoerd. Tijdens die bezoeken zijn binnen het plangebied geen paarverblijven van vleermuizen waargenomen. Nu wordt er nog onderzoek uitgevoerd naar eventuele zomer- en kraamverblijven. Dit onderzoek duurt nog tot en met juli.

Indien de procedure verder vlot verloopt, kan de bouw misschien al eind dit jaar starten. De oplevering is voorzien in 2022.

Bron: WOS, Richard Vroom