Winkeliers zijn extreme fileprobleem Herenstraat in Wateringen zat

PETITIE  l Om het extreme fileprobleem in de Herenstraat in Wateringen op te lossen, luiden winkeliers, bewoners en automobilisten nu de noodklok. Via een petitie hopen ze dat de gemeente van Het Tolland weer tweerichtingsverkeer maakt.

,,Tijdens de spits staat er zeker een optocht van een kilometer draaiende motoren”, briest Erik Koeze, voorzitter van de winkeliersverenging, die de verkeerssituatie vorig jaar al bij de gemeente heeft aangekaart. ,,Het is écht een probleem”, onderstreept ook Sander Nieuwenhuizen van de Feestwinkel. ,,Voor de klant en voor onszelf. Als wij op verkeerde momenten de deur uitgaan voor een bestelling, staan we in de Herenstraat al een tijd vast.”

Ingrid van der Poel eigenaresse van Poelman Shoess merkt dat de slechte doorstroom in het centrum van Wateringen haar zelfs klanten kost. ,,Winkelend publiek gaat de Herenstraat mijden.” Ook andere organisaties in de omgeving hebben last van het probleem. ,,Wij worden vrijwel dagelijks door ouders gebeld met: ‘ik red het niet’, want ik sta vast”, vertelt Debby Haring, directeur van de WSKO Mariaschool.

Slecht weer
Annemieke Wagenaar van de Dans Creatie in Wateringen vindt de situatie onbegrijpelijk als je kijkt naar het aantal voorzieningen in Wateringen. ,,Er zitten hier meerdere basisscholen, een kinderdagverblijf, een openlucht zwembad, het centrum voor Jeugd & Gezin, een sporthal en mijn dansschool. En een groot deel van de mensen die hier moeten zijn, rijdt door de Herenstraat. Helemaal met slecht weer, pakt iedereen de auto en loopt alles vast.”

Daarom hebben inmiddels ruim 400 mensen de petitie getekend om van Het Tolland tweerichtingsverkeer te maken. ,,Het gaat om een stukje van nog geen vijftig meter”, aldus Erik Koeze. ,,Het is er breed genoeg en het verkeersaanbod is daar heel geschikt voor.”

De gemeente geeft aan dat er momenteel voor het centrum van Wateringen een gebiedsvisie wordt gemaakt. ,,Tweerichtingsverkeer op Het Tolland is één van de mogelijke snelle verbeteringen voor de situatie in de Herenstraat”, aldus een woordvoerder. ,,Op dit moment worden verkeerstellingen gehouden, waarvan we de resultaten nog voor de zomer verwachten. Op basis daarvan wordt gekeken naar een andere, betere verkeersinrichting. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de bereikbaarheid als de leefbaarheid van direct omwonenden. Die twee aspecten kunnen met elkaar op gespannen voet staan.

Bron: AD.NL