Wubben.Chan en Batenburg Bedrijfshuisvesting vinden elkaar steeds vaker in digitale wereld

‘Met 3D-visualisaties leer je door een pand héén te kijken’

Voor eigenaren en makelaars van vastgoed waren decennialang de traditionele, veelal geprinte media dé manier om een bestaand of nieuw pand aan de man te brengen. Tegenwoordig is er een tool bijgekomen, die zowel eigenaren, makelaren én nieuwe kopers/huurders omarmen: 3D-visualisaties. U vraagt, wij draaien, maar dan digitaal. Welkom in de wereld van virtual reality, welkom bij Wubben.Chan en Batenburg Bedrijfshuisvesting.

Mike Wubben van Wubben.Chan Engineering is de man die de via een eigen app beschikbare visualisaties produceert. Hij is de zoon van Aad Wubben van Wubben.Chan Architecten, waaraan Wubben.Chan Engineering gelieerd is. Volgens Wubben senior is het grote voordeel van deze nieuwe techniek dat je anders naar een leeg, vaak gedateerd pand, gaat kijken. “Je leert er min of meer doorhéén kijken”, aldus de Westlandse architect. “Dat kan zeker niet iedereen en dat hoeft ook niet meer, want 3D-visualisaties of 360° panorama’s geven ook díe mensen de mogelijkheid om geïnspireerd te raken. Zo kan een pand dat op het eerste gezicht niet heel interessant lijkt, tóch een goede optie blijken te zijn. Dat komt omdat Wubben.Chan Engineering het voorwerk al gedaan heeft; zij tonen al wat er mogelijk is. Dat zet mensen vaak aan het denken, waardoor het in veel gevallen toch tot een koop- of huurovereenkomst komt, waar dat voorheen misschien minder snel zou gebeuren.”

Marketing-/communicatietool

“Ik kende Mike Wubben al via een Westlandse netwerkclub”, vult Elco Bouwmeester van Batenburg Bedrijfshuisvesting aan. “Ik kreeg in 2016 de opdracht voor de verhuur van een nogal hokkerig ingedeelde bedrijfslocatie. Ik vroeg aan Mike of hij iets kon betekenen als het gaat om 3D-visualisatie van dit pand, inclusief dus een nog niet bestaande nieuwe inrichting. Dat kon hij. Niet veel later toonde iemand interesse. Ik liet hem de impressie en de mogelijkheden zien. Hij was direct enthousiast en zag meteen voor zich hoe hij met dit pand uit de voeten kon. Het gebouw is vrijwel geheel gerenoveerd volgens de visualisatie. Inmiddels is Fitwinkel Naaldwijk alweer twee jaar naar volle tevredenheid in dit pand gevestigd. Wij hebben de klant door de visualisatie getoond wat er mogelijk was en daarmee de drempel verlaagd. Inderdaad, de 3D-visualisatie is een uitstekende nieuwe marketing-/communicatietool gebleken.”

BIM is de basis

Naast de genoemde Fitwinkel toont Mike Wubben op zijn iPad meteen nog enkele 3D-visualisaties en animaties, die indien gewenst altijd online beschikbaar zijn. Zo is er een zichtbaar verouderd pand aan de Nieuweweg in Poeldijk aan een visualisatie onderworpen. Waar een bezoekje aan het echte pand een potentiële relatie wellicht af zou schrikken, bekruipt je na het zien van de digitale impressie toch enthousiasme. “Een ander mooi voorbeeld is de nog te bouwen locatie Dijckerhoek in ’s-Gravenzande”, zegt Mike Wubben. “Wat je hier op mijn iPad nu ziet, moet nog volledig gebouwd worden, maar geeft reeds een zeer reële impressie van wat er de komende jaren gaat verrijzen in dit gebied. Het laat zich raden dat dit een prachtige extra verkooptool is voor tal van makelaars, vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars. Het grote voordeel voor Wubben.Chan Engineering is dat alles wat wij maken al gebaseerd is op BIM (Bouw Informatie Model). BIM is voor ons altijd de basis. Dát geeft ons de mogelijkheid om deze waarheidsgetrouwe sfeerimpressies te maken en onderscheidt ons van andere aanbieders. Met Wubben.Chan hebben we hiermee alles onder één dak. Of het nog moderner kan? Nou, binnenkort starten we op onze nieuwe locatie ook met virtualrealitybrillen, dan kan de klant zelf bepalen waar en in welke richting hij of zij in het virtuele pand loopt. We doen er dus gewoon alles aan om de creativiteit van onze relaties te stimuleren en hopen hen daarmee nog meer te inspireren.”