Horeca

Scrumpy Wateringen krijgt een broertje in Poeldijk

Precies 20 jaar nadat de gebroeders Keizer een horecagelegenheid in Wateringen hebben overgenomen, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in hun ondernemersboek.
Er volgt naast Scrumpy Wateringen nu een tweede eetcafé met een soortgelijke formule in Poeldijk, gelegen langs de N213 die dwars door Westland gaat.

Uitbreiding

Voor de 45-jarige Remmert en de 42-jarige Leendert Keizer is het niet de eerste keer dat zij de vleugels uitslaan: “We hebben korte tijd het Hof in Honselersdijk gehad, maar dat was achteraf veel te vroeg in onze carrière. We groeiden te snel en hadden destijds niet het team om ons heen om die groei met ons te maken. Ook met Brothers (in het voormalige Raadhuis van Wateringen, red.) hebben we enige tijd een tweede locatie gehad, dat was aan de overkant van Scrumpy Wateringen. Het waren leerzame stappen voor ons, nu hebben we kunnen nadenken of we een tweede keer een Scrumpy kunnen opzetten.
Onze gezamenlijke conclusie was: ja!”

Screening dorpen

“Als kleinzoons van de directeur van drankengroothandel Kruk-Boekestein in Monster én een vader die voor Heineken werkte, was het misschien wel voorbestemd dat wij in de horeca zouden eindigen,” zegt Remmert Keizer lachend. “We oriënteerden ons dus op een tweede locatie; we hebben een dorpsfunctie in Wateringen, maar heel Westland kent onze zaak. Een vriend wees mij op de locatie van het voormalig Chinees restaurant in Poeldijk aan de Julianastraat, waar een ontwikkelaar een prachtig nieuw pand realiseert. Poeldijk is de afgelopen jaren flink gegroeid en we zien daarom kansen voor een horecazaak zoals wij die willen bieden. We zijn om tafel gegaan en waren er eigenlijk snel uit. Wij hebben een mooi pand waarin we onze tweede droom verwezenlijken, de verhuurder heeft zekerheid omdat we dit concept iets verderop in Westland ook al succesvol hebben ontwikkeld.”

Rijnpoort Makelaars 

Ook Leendert Keizer is positief over de ontwikkelingen: “De samenwerking met Rijnpoort Makelaars, vooral in de persoon van Marc Westland, is erg prettig. Hij woont om de hoek van ons etablissement in Wateringen. Dat scheelt veel gedoe en schept een band; hij is klant en we hoeven de formule niet aan hem te verkopen. Hij pakt goed de voorzittersrol tussen de diverse partijen en ons. In een nieuw te ontwikkelen horecapand is samenwerking erg belangrijk; je neemt immers niet zo maar een bestaande gelegenheid met aanwezige inventaris en klantenkring over. Alles begint weer op 0. Met de gemeente worden momenteel de laatste hobbels op het gebied van vergunningen gladgestreken.
We hopen in het derde kwartaal de deuren te openen.”

Huiskamer van Poeldijk

Remmert Keizer blikt vooruit op ‘Scrumpy Poeldijk’: “We zullen niet 1:1 onze Wateringse vestiging kopiëren, maar we willen wel dat het herkenbaar is voor onze klanten. Het is geïnspireerd door Scrumpy Wateringen, maar dan met een modern tintje.” Broer Leendert vult aan: “Het vloeroppervlak bedraagt ruim 300 m² en biedt met circa 120 plekken nagenoeg dezelfde capaciteit als de grote broer in Wateringen. We zullen in beide zaken zeven dagen per week geopend zijn, je staat hier dus nooit voor een dichte deur.”

Moeders appeltaart

Ondanks de schaalvergroting willen de Westlandse ondernemers de sfeer toegankelijk houden en naast families binnen de klantenkring, hechten ze ook zelf aan familie. “We werken als broers nu 20 jaar samen en dat gaat erg goed. We zijn echt complementair aan elkaar. Mijn broertje Leendert is meer van het uitdenken, ik leg de nadruk op de uitvoering.” zegt Remmert Keizer. “Maar we schakelen nog meer familie in! Zo bereiden we onze moeder nu al voor op het verdubbelen van het aantal appeltaarten. Dat is namelijk een ambachtelijke taart en de appels… schilt ze met de hand!” besluit Leendert Keizer vol bewondering.

scrumpy.nl