voorwoord

Duurzaamheid en circulaire economie: Een nieuw perspectief op vastgoed

Met trots presenteren wij de nieuwste editie van ons vastgoedmagazine, BOEM. Deze keer staat het volledig in het teken van Duurzaamheid. Duurzaamheid is niet langer een optie, maar een absolute prioriteit in de wereld van vastgoed en stedelijke ontwikkeling. Het is een kwestie van verantwoordelijkheid nemen en toekomstgericht denken.

Op 10 oktober heeft Gemeente Westland, samen met MKB Westland en VNO-NCW Westland-Delfland, de gelegenheid gekregen om een licht te werpen op deze cruciale kwestie middels het organiseren van een event. In het indrukwekkende World Horti Center (WHC) vond het duurzaamheidsevent ‘Westland doet Duurzaam’ plaats. Dit evenement bracht lokale ondernemers die stappen zetten in toekomstbestendig ondernemen, innovatieve denkers en betrokken Westlanders samen om te verkennen hoe we onze onze economie kunnen versterken zonder daarbij afbreuk te doen aan de omgeving waarin deze bedrijvigheid plaatsvindt. Gastspreker was André Kuipers, een voormalig astronaut die niet alleen de sterren heeft verkend, maar die ook een fervent voorstander is geworden van duurzaamheid. Zijn onalledaagse reizen naar de ruimte hebben hem een uniek perspectief gegeven op onze prachtige planeet en de broze balans waarop ons leven op aarde rust. Zijn toewijding en zijn inspanningen om anderen te inspireren om hetzelfde te doen, zijn van onschatbare waarde in deze tijd waarin duurzaamheid van cruciaal belang is voor het voortbestaan van toekomstige generaties. Lees verderop in het magazine zijn interview.

Terwijl we de pagina’s van deze editie van BOEM omslaan, nodigen we je uit om dieper in dit belangrijke onderwerp te duiken. Ontdek inspirerende projecten, interviews, innovatieve technologieën en de mensen die de verandering hebben ingezet in Westland en daarbuiten. Laat je inspireren door de verhalen en inzichten die we met je delen en laat het een bron van ideeën zijn voor jouw eigen (vastgoed)onderneming. Ook komen het actuele aanbod en transacties van de makelaars aan bod, zo is BOEM altijd een magazine dat bij de tijd is.

In de komende jaren zullen duurzaamheid en de circulaire economie blijven evolueren en bloeien in de vastgoedsector, waardoor er nieuwe kansen en uitdagingen ontstaan. Vastgoedprofessionals, ontwikkelaars, investeerders en beleidsmakers zullen samenwerken om innovatieve oplossingen te vinden die onze steden en gebouwen transformeren in plaatsen die zowel economisch
als ecologisch duurzaam zijn.

Kortom, duurzaamheid en de circulaire economie bieden een nieuw perspectief op vastgoed, waarbij de nadruk ligt op verantwoordelijkheid, veerkracht en een betere toekomst voor ons allemaal.

Veel leesplezier!

Shirley Schelkers
Uitgever