Nieuw bedrijfspand

Westlands bedrijf bedient nagelstudio’s in heel Nederland 

Hoewel het pad naar het ondernemerschap gepaard ging met obstakels, heeft Stefanie Leurink sinds 2019 een goed lopende groothandel en trainingsinstituut voor nagelstylisten. Onder de naam ‘Let’s be beautiful’ verhuisde de jonge ondernemer deze zomer van Monster naar Naaldwijk.

Verhuizing naar Westland

Haar wieg stond in het midden van het land, in Woerden, en haar jeugd bracht ze door in Bilthoven. Toch voelt Leurink zich nu een echte Westlandse: “Ik woon hier nu al langer dan ik ooit in Utrecht heb gedaan. Op mijn 15e verhuisden we naar Ter Heijde en ik ben naar school gegaan in Naaldwijk. Na de MAVO-opleiding in de richting zorg, was het een logische vervolgstap om een MBO-diploma te behalen in de verpleegkunde. Vol goede moed ben ik begonnen aan de opleiding, maar deze heb ik helaas niet kunnen afmaken…”

Noodlot 

Het noodlot sloeg helaas toe; gezeten op een scooter werd Leurink geschept door een auto. Een whiplash en lange revalidatie wachtten haar. “Ik was in de bloei van mijn leven, maar opeens was ik een patiënt. In het begin van mijn herstelproces kon ik mijn naam niet onthouden, wist ik geregeld niet waar ik woonde en had ik veel mantelzorg nodig. Langzaam klom ik uit een dal en beetje bij beetje knapte ik op. Ik was me erna altijd bewust van mijn energieniveau; ik kon soms best veel aan, maar de klap kwam altijd later.”  De zorgopleiding wilde de Heijdse niet opgeven, maar de school besliste anders: “Ik plooide me op elke manier om maar aan mijn stage-uren te komen, ik was zelfs bereid twee keer langer stage te lopen, omdat het me gewoon niet lukte de uren te draaien die verplicht waren. Men had helaas geen oog voor mijn situatie…”

Opleiding boekhouder

In navolging van haar moeder besluit Leurink een opleiding te volgen voor boekhouder: “Omdat ik deels arbeidsongeschikt was, kreeg ik een re-integratiecoach van het UWV. We besloten samen dat ik het Praktijk Diploma Boekhouden zou behalen in Utrecht, later switchte ik naar een school in Beverwijk. Ik heb de opleiding met goed gevolg afgelegd en heb bij verschillende administratiekantoren gewerkt.” Naast de parttime baan ontwikkelt de nu 35-jarige Leurink een passie voor het stylen van nagels. In een kleine salon aan huis worden mensen geholpen, ook met pedicurebehandelingen. “Totdat mijn vriend Ronald aangaf het huis als een privédomein te zien. Hier was ik het mee eens en ik besloot op zoek te gaan naar externe ruimte.”

Monster   

In een voormalig uitzendbureau aan de Herckenrathstraat in Monster vond Leurink haar eerste zakelijke onderkomen: “Via Funda Business vond ik een ruimte van 16 m², na twee maanden verhuisde ik naar de begane grond voor een drie keer zo grote optie. Rustig keek ik verder op de zakelijke vastgoedmarkt, de in 2019 begonnen groothandel groeide. Uiteindelijk verhuisde ik eind 2020 een straat verder; in een kantoor van een voormalig verwarmingstechniekbedrijf zat ook een bedrijfsverzamelgebouw waar ik voor dezelfde prijs dubbel zo veel ruimte kreeg. Het werd wel een beetje een rollercoaster want behalve het nieuwe pand werd de wereld op zijn kop gezet; de coronapandemie kwam eraan. Nagelstylisten konden hun werk niet meer doen, dus voor mijn diensten en producten was de vraag flink gekelderd. Heuglijker nieuws was dat ik in verwachting bleek, van Daan, die nu een gezonde peuter van drie jaar is.”

Groothandel en trainingen

Let’s be Beautiful, waarbij ‘Let’s’ staat voor LEurink en Stefanie, kent twee pijlers; de groothandel in alle mogelijke producten voor nagelstudio’s en het geven van trainingen en workshops voor mensen in deze branche. “We bieden een breed assortiment aan producten, we hebben klanten uit heel Nederland en zelfs uit België. Ons aanbod gaat van betaalbare producten tot merken als ‘GelBottle’ en ‘Anole’, het hogere segment. Samen met twee zzp’ers houd ik de boel draaiende en helpen we onze klanten, zuiver uit het zakelijke segment. Na de training lopen de dames, ja vooral vrouwen zitten in dit vak, door ons magazijn. Ze ervaren dit als een snoepwinkel, haha…” zegt Leurink breed lachend.

Nieuwe pand

Omdat ook de ruimte in Monster te klein werd, is er verder gezocht. Op zeker moment zag Leurink dat de computerwinkel in de Naaldwijkse Gezelstraat verbouwd werd en opgesplitst in drie bedrijfsruimten en één kantoorpand. “Ik benaderde Rijnpoort Makelaars en kreeg in Marc Westland direct een contactpersoon toegewezen. Hij reageerde snel op onze vragen, meerdere keren ben ik samen met Ronald gaan kijken. Uiteindelijk kwam alles binnen tien dagen rond, ik hoefde niet lang na te denken over deze locatie. Op de begane grond zit de groothandel en op de eerste etage worden de trainingen en workshops gegeven, alles bij elkaar in een eigen pand. En dat ook nog eens op een goed bereikbare zichtlocatie midden in Westland. Een prachtige plek om het bedrijf uit te bouwen.” glundert Leurink. 

letsbebeautiful.nl