Kantoorruimte

Ondernemen vanuit het Fleurcenter is ondernemen op een toplocatie

Een A-locatie? Noem het maar gerust een A+++ locatie! Het Fleurcenter, onderdeel van bloemenveiling Royal FloraHolland, is een iconisch gebouw. Het torent hoog boven Honselersdijk en omgeving uit en staat dan ook garant voor een prachtig uitzicht. Binnenkort uw uitzicht? Dat kan, want twee verdiepingen zijn beschikbaar gekomen voor de verhuur. Elco Bouwmeester van Batenburg Bedrijfshuisvesting en Evert van Malkenhorst van Malkenhorst Makelaars vertellen er meer over. 

Het Fleurcenter is sinds 1992 niet meer weg te denken uit de skyline van Westland. Het zo herkenbare gebouw is onlangs volledig gerenoveerd. Zo is er een volledig nieuwe en uiterst moderne entree gerealiseerd. Elco: “Bezoekers die het gebouw nog kennen van vroeger, zijn erg verrast. Het is weer helemaal up-to-date. Ook de etages die nu in de verhuur komen, de derde en vierde, zijn gerenoveerd en bovendien volledig turn-key ingericht. Nieuwe huurders komen in een zeer moderne werkomgeving.”

Link met sierteelt

Elco benadrukt dat het Fleurcenter op een unieke locatie ligt. “Waar anders combineer je zo’n centrale ligging in Westland met ruime parkeergelegenheid en een prima bereikbaarheid met zowel openbaar vervoer als auto? En dan zit je ook nog eens in een gebied dat bruist van de bedrijvigheid.” Om in aanmerking te komen als nieuwe huurder moet een bedrijf of organisatie een link hebben met de sierteeltsector. Daarbij geven de makelaars aan dat dit niet betekent dat de plek alleen geschikt is voor bijvoorbeeld handelsbedrijven. “Ook een adviesbureau, een accountants- of advocatenkantoor, een toeleverancier of een marketingbedrijf dat actief is in de sector kan zich hier vestigen”, legt Evert uit. “Het gaat erom dat de nieuwe huurders op enigerlei wijze een bijdrage leveren aan het versterken van de sierteeltketen.”

Hybride werken

De twee verdiepingen die in de verhuur zijn, tellen ieder ruim 750 m2. In principe huurt een huurder één of twee volledige etages, maar de makelaars sluiten ook de verhuur van één verdieping aan twee huurders niet uit. Elco: “De indeling leent zich daar uitstekend voor. Huurders delen dan de koffiecorner en dat kan de onderlinge samenwerking en betrokkenheid alleen maar vergroten.” De volledig ingerichte en gemeubileerde verdiepingen laten volgens Evert ook goed zien hoe de toekomst van kantoorgebruik eruit ziet. Het ‘nieuwe werken’ is leidend geweest bij de inrichting. “Er zijn ruimtes met verschillende functies, zoals vergaderlocaties, overlegruimtes, spreekkamers en flexibele werkplekken. Als dat nieuwe werken en hybride werken bij je past, kun je hier echt zonder enige aanpassing in. Dat is een groot pluspunt van deze locatie.”

Toekomstige huurders weten zich in het Fleurcenter in alle opzichten verzekerd van een hoogwaardige werkomgeving. Energielabel A+, professionele receptiediensten, camerabeveiliging, eersteklas materialen… “Het is echt een topplek!”, vatten Elco en Evert eensgezind samen. 

Meer info op batenburg-bhv.nl en malkenhorstmakelaars.nl.