Voorwoord

Westland bouwt door!

Voor je ligt BOEM. Je hebt een ‘next level BOEM’ in handen. Volledig gerestyled en weer bij de tijd. Het magazine is inmiddels een begrip in Westland geworden. BOEM is het vastgoedmagazine in de regio. Een blad in het zakenleven én bij overheden en beleidsmakers. Een vastgoedplatform is het doel dat wij in 2017 voor ogen hadden en dat is goed geslaagd. En daar ben ik heel trots op! Met dank aan de partners: Gemeente Westland, Batenburg Bedrijfshuisvesting, Malkenhorst Makelaars, Rijnpoort Makelaars en Santen & Gasille Makelaars. Uiteraard hebben we ook de website in een nieuw jasje gestoken.

In deze editie lees je een interview met Hein Herpers, de voorzitter van Bouwend Nederland afdeling Midden Zuid-Holland: “Bij eerdere crises kregen wij de klappen, nu zijn wij gelukkig grotendeels ontzien.” Westland bouwt dus flink door, dat is te zien op Honderdland in Maasdijk. Van der Hout Vastgoed bouwt hier het prachtige project ‘Paulina’. Een modern kantoorgebouw waarbij de flexibele werkruimte een oplossing kan bieden voor de huidige tijd; niet thuiswerken of naar een groot kantoor ver weg, maar naar een flexplek met goede voorzieningen nabij. Fraaie, nieuwe onderkomens zijn ook gebouwd in ‘Elsenbos’ in Honselersdijk. Biersteker bouw- , dak- en geveltechniek heeft een uiterst duurzaam kantoor en magazijn betrokken. Ook de buren van EBH Legal zijn zeer tevreden met het nieuwe kantoor, advocaat Jörgen Geelhoed wordt door redacteur Roel Batelaan bevraagd over ruimtelijke ontwikkeling in Westland.

Stichting Friends4Noor past in dit magazine, omdat een verbouwing van het huis noodzakelijk is om de dochter van Marjolein Smit een fijn leven te geven. Het Westlandse bedrijfsleven laat zich vaak van de beste kant zien, waar het goede doelen betreft. Donaties voor de verbouwing zijn hard nodig, hopelijk kunnen de lezers van BOEM samen een mooie stap zetten naar het mogelijk maken van de verbouwing. 

Ook voor ondernemers die coaching, financieringsadvies of begeleiding bij een vastgoedtraject zoeken, biedt BOEM in deze editie mooie handreikingen. Ellen de Winter van Salon in Business, Arjan Herreveld en Edwin Struik van Financieringsgilde Westland en Ruud Barendse en Patrick van Kester geven allen een mooie inkijk in hun bedrijven.

Verder in het magazine een interview met de werkgroep bedrijventerreinen. Het besparen van energie, om precies te zijn. De website

www.westlandwerktduurzaam.nl biedt bedrijven realistische en bereikbare oplossingen voor een energiebesparende toekomst.