Vestiging

Bandenservice Klaas van der Eijk opent tweede vestiging

Als peuter stond Thijmen direct met zijn laarsjes klaar als papa Klaas naar de zaak ging. Hij wilde mee! Hij trapte met een quasi-professioneel gezicht tegen autobanden en op de basisschool hield hij het liefst iedere spreekbeurt over vrachtauto’s en banden. Dat de jonge Van der Eijk in de voetsporen van zijn vader treedt, verbaast dan ook niemand. En vanaf het komende najaar mag hij in Maasdijk een eigen vestiging van Bandenservice Klaas van der Eijk gaan runnen.

Op 1 juni 2001 startte Klaas van der Eijk op bedrijventerrein De Zekken in Hoek van Holland zijn eigen bedrijf.
“Een vliegende en ook bewogen start”, beschrijft hij de periode die daarop volgde. “Ik wist dat er veel werk was in de transportwereld, maar dat het zo hard zou gaan, had ik alleen maar kunnen hopen.” De grote vraag naar de diensten van Bandenservice Klaas van der Eijk en TTS Westland (Truck & Trailer Service Westland) is niet de enige verklaring voor de snelle groei. Klaas vertelt dat hij de servicelat erg hoog legt en dat dit door klanten gewaardeerd wordt. “We willen onze klanten echt ontzorgen en gaan daar heel ver in. Nee is bij ons geen antwoord.”

Verder uitbreiden

Klaas begon als bandenspecialist, maar doet inmiddels meer dan dat. Ook voor reparatie, onderhoud en keuring van trailers, vrachtwagens en personenauto’s kunnen klanten bij hem terecht. Zijn startplek op De Zekken werd al snel te klein en in 2005 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie, een paar honderd meter verderop. “In de loop der jaren konden we steeds weer een stukje grond bijkopen om verdere uitbreiding te realiseren. Maar dat is niet oneindig: we zouden hier graag nog wat groter worden, maar dat gaat helaas niet lukken.” 

Eigenwijs

Ondertussen maakte Klaas volop plannen voor een tweede vestiging. Hij legt uit dat zijn twintigjarige zoon Thijmen sinds een jaar ook in het bedrijf werkt en dat het verstandig is om voor hem een eigen plek te realiseren. Met een grote glimlach: “We hebben hetzelfde karakter en hij is net zo gedreven als ik. Dat wil nog weleens botsen.” De inmiddels ook aangeschoven Thijmen is het daar helemaal mee eens. “We zijn allebei behoorlijk eigenwijs en dat zorgt soms voor discussie. Wie er meestal gelijk heeft? Ik natuurlijk”, knipoogt hij.  

‘We willen onze klanten echt ontzorgen en gaan daar heel ver in. Nee is bij ons geen antwoord’

Snel schakelen

De zoektocht naar een ideale locatie voor de tweede vestiging was niet eenvoudig. Klaas zocht een ruim pand, goed bereikbaar, een moderne, strakke uitstraling, voldoende kantoorruimte en een interessante ligging. “Toen ik de bedrijfsruimte aan de Transportweg in Maasdijk op social media voorbij zag komen, wist ik dat dit het moest worden. Ik kende het pand al: het ligt in het hart van het transportcentrum en voldoet in alle opzichten aan onze eisen.” Toen was het een kwestie van snel schakelen. Hij plande op vrijdagmiddag een bezichtiging in met Elco Bouwmeester van Batenburg Bedrijfshuisvesting. “We hebben meteen aangegeven dat wij het heel graag wilden hebben en dat we hoopten dat hij ons een goed weekend zou bezorgen. En inderdaad: eind van de middag was het rond. Super, zo’n makelaar die je begrijpt en met je meedenkt.”

Spannend

Naar verwachting gaat de nieuwe vestiging rond 1 oktober open. Klanten kunnen er op dezelfde diensten en dezelfde service en kwaliteit rekenen als ze in Hoek van Holland gewend zijn. Boven de deur komt ook Bandenservice Klaas van der Eijk en Truck & Trailer Service Westland te staan. Een bewuste keuze van zoon Thijmen. “Dat zijn zulke bekende namen; die hou ik graag vast.” Hij verheugt zich erop om straks zijn eigen vestiging te mogen runnen. “Spannend, maar vooral ontzettend gaaf!”