VASTGOEDBEHEER

Batenburg Vastgoedbeheer: Professionele specialist voor bedrijfsonroerendgoed

Bij vastgoedbeheer komt vaak meer kijken dan je denkt:

van het maken van de huurnota en het onderhouden van de contacten met de huurders tot en met het begeleiden van onderhoudswerkzaamheden en het afhandelen van storingen. “Wij kunnen dat hele pakket aan taken overnemen of juist een deel ervan”, aldus Elco Bouwmeester van Batenburg Vastgoedbeheer. “We leveren altijd maatwerk en een aanpak die precies aansluit op de wensen van de klant.”

Batenburg Vastgoedbeheer is een relatief jonge speler
op dit terrein, maar wel een vertrouwde naam. Batenburg Bedrijfshuisvesting is namelijk al vijftien jaar actief op de Westlandse bedrijfsonroerendgoedmarkt. “Vanuit die rol werden we steeds vaker gevraagd om ook het beheer te verzorgen en dat zijn we eerst op kleine schaal gaan doen. Uiteindelijk zijn we hiervoor in januari van dit jaar een nieuw bedrijf gestart.” ‘We’ zijn de drie eigenaren van Batenburg Vastgoedbeheer: Elco Bouwmeester, Maikel Middelburg en Jim Zuidgeest. Gezamenlijk verzorgen zij de belangrijkste ingrediënten van vastgoedbeheer: het financiële/ administratieve, het technische en het commerciële deel. Daarvoor brengen de drie elk hun eigen expertise in. Elco heeft een financiële achtergrond, Jim heeft de opleiding Vastgoed & Makelaardij gedaan en Maikel studeerde facility management.

‘Voor onze Westlandse opdrachtgevers is het ook een pluspunt dat wij helemaal thuis zijn in deze regio’

Thuis in regio

Jim vertelt dat Batenburg Vastgoedbeheer zich alleen bezighoudt met het beheer van commercieel vastgoed.
“Er zijn maar weinig bedrijven die zo gespecialiseerd zijn en daarin zit precies onze kracht. Wij kennen die tak van sport als geen ander. We zijn vertrouwd met de werkzaamheden die komen kijken bij technische facetten, denk aan brandmelders, maar ook met de administratieve zaken, zoals jaarlijkse servicekostenafrekeningen, en met aspecten als schoonmaak en groenvoorziening.” Maikel: “Voor onze Westlandse opdrachtgevers is het ook een pluspunt dat wij helemaal thuis zijn in deze regio.” Om daar lachend aan toe te voegen: “Bijna alle kernen zijn vertegenwoordigd. Onze collega Dewi komt uit Naaldwijk, Jim uit Monster, Elco uit Schipluiden en ik uit Honselersdijk. Dus ja, wij weten hier wel de weg!”

Onafhankelijk

De drie mannen vinden het belangrijk om te benadrukken dat zij altijd maatwerk leveren. Elco licht toe: “We kunnen opdrachtgevers geheel ontzorgen door het complete
beheer uit handen te nemen. Maar heeft een verhuurder zelf tijd en zin om bijvoorbeeld het financiële deel te doen: ook prima.” Daarbij is het belangrijk om te weten dat Batenburg Vastgoedbeheer volledig onafhankelijk is en niet gebonden
is aan vaste partners. Jim: “Natuurlijk hebben wij een goed
en groot netwerk van betrouwbare partijen voor zaken als schoonmaak, onderhoud en beveiliging. Maar heeft een opdrachtgever een eigen leverancier, dan gaan we daarmee in zee.”

Geruststellende gedachte

Elco adviseert vastgoedeigenaren om kritisch te kijken
wat ze zelf kunnen en willen doen en wat ze beter kunnen uitbesteden aan een vastgoedbeheerder. Hij constateert dat er soms te makkelijk over wordt gedacht en dat resulteert niet zelden in problemen. “We komen tegen dat verhuurders jarenlang vergeten zijn om te indexeren. Of zij realiseren zich onvoldoende dat een huurder op vrijdagmiddag om vijf uur kan bellen om een lekkage te melden. Heb je dan zin om dat zelf te regelen? Het is toch een geruststellende gedachte als je dat allemaal goed geregeld hebt?” De opdrachtgevers van Batenburg Vastgoedbeheer kunnen gebruikmaken van een transparant datasysteem. Maikel: “Zo hou je zelf altijd zicht op alle facetten van het beheer. Daarnaast kunnen wij ook de huurders toegang geven, zodat zij op die manier bijvoorbeeld een reparatie of storing kunnen melden. Dat hoort in onze optiek allemaal bij professioneel vastgoedbeheer en dat is waar wij voor staan.”

www.batenburg-vgb.nl