NIEUWBOUW

Nieuwbouw DAEL: Een fijne werkplek voor topprojecten

“Waarom we een nieuw bedrijfspand gaan bouwen? Dat is simpel: we barsten hier uit onze voegen. We zitten in Maasdijk verspreid over drie locaties en ik kijk er enorm naar uit om in 2023 weer met z’n allen in één pand te zitten. Het wordt een prachtgebouw, een echte blikvanger op een toplocatie. En nog belangrijker: we hebben de architect en interieurbouwer meegegeven dat het vooral een fijne plek moet worden om te werken.” Aan het woord is Jeroen van Leeuwen, algemeen directeur van de DAEL-Groep. 

De kamer van Jeroen is behangen met bouwtekeningen en artist impressions van het toekomstige pand van DAEL. Die nieuwbouw wordt gerealiseerd bij de hoofdingang van bedrijventerrein Honderdland fase II. “Het eerste pand dat je ziet als je straks het Honderdland oprijdt. En ja, zo’n zichtlocatie is mooi. Wij doen zaken met veel Westlandse bedrijven, dus de locatie is wat dat betreft perfect. We werken ook met grote, landelijke partijen, zoals Schiphol, de politie, de douane, T-Mobile, Vodafone en de overheid. Dan is het fijn als je pand de uitstraling heeft die daarbij past.”

Flexibel en multifunctioneel

De nieuwe locatie gaat een bruto vloeroppervlakte van ruim 26.000 m2 beslaan, waarvan 5.000 m2 hal voor eigen gebruik en 12.000 m2 hal voor verhuur. Sleutelwoord bij de inrichting en indeling is ‘flexibiliteit’. Jeroen licht toe: “Het klinkt misschien gek, maar wij weten niet wat we over vijf jaar doen. Dat is typerend voor onze bedrijfstak: die ontwikkelingen gaan zo snel. We zijn nu met onze telecomtak bijvoorbeeld bezig met het 5G-netwerk. Als die klus is afgerond, kan de volgende klus zomaar andere eisen stellen aan ons team en aan ons pand. Daar moeten we op kunnen inspelen en dus richten we onze hal flexibel en multifunctioneel in.” 

Samenwerking

Die flexibiliteit is ook terug te vinden in de kantoorruimtes. Medewerkers kunnen straks – afhankelijk van hun werkzaamheden van dat moment – kiezen voor bijvoorbeeld een statafel, een rustige plek om te bellen of juist een vergaderruimte. Medewerkers zijn nauw betrokken bij de inrichtingsplannen en dat resulteerde onder meer in een fitnessruimte en sportvelden op het dak. Jeroen: “Het pand moet vooral functioneel zijn. De mensen op kantoor zijn ondersteunend aan de mensen die buiten werken en daar hoort veel overleg en samenwerken bij. Een slimme indeling zorgt ervoor dat verschillende afdelingen en bedrijven elkaar makkelijk kunnen bereiken. Zo willen we de samenwerking bevorderen en optimaliseren.” 

Collegezaal en klimmast

In de nieuwbouw komt ook een heuse collegezaal. Dit is een onderdeel van de eigen bedrijfsschool, DAEL Talents, een initiatief waar Jeroen erg trots op is. “In samenwerking met ROC Mondriaan stomen wij jaarlijks talenten klaar voor een mbo-diploma. Leerlingen komen hier één dag in de week naar school en gaan de overige vier dagen aan het werk bij een van bedrijven van de DAEL-Groep of bij een ander bedrijf. Een heel mooi en succesvol concept!”  

Nog een fraaie opleidingsplek is de klimmast die in het centrum van het gebouw wordt gerealiseerd. Daar kunnen medewerkers hun vaardigheden op het gebied van ‘werken op hoogte’ trainen en op peil houden. 

Saamhorigheid 

DAEL vierde begin dit jaar het 20-jarig bestaan. In die twee decennia groeide het bedrijf uit tot een speler van formaat. De DAEL-Groep telt meerdere zelfstandig opererende ondernemingen en zo’n 400 medewerkers in vier landen. “Onze kracht? We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We staan echt ‘met onze poten in de klei’”, formuleert Jeroen luid en duidelijk. “En niet te vergeten: we hebben een geweldig team medewerkers. De saamhorigheid is groot en juist daarom is het zo mooi dat we straks weer dichtbij elkaar zitten. Dan kan het alleen maar nóg beter gaan.”

Buren worden?
In het nieuwe bedrijfspand van DAEL komt een grote bedrijfsruimte beschikbaar voor verhuur. Het gaat om een hal van 12.000 m2 met twee verdiepingsvloeren van 1250 m2 voor kantoor of opslag. Bij de hal worden 18 docks gerealiseerd. Omdat de bouw nog niet is gestart, kunnen specifieke eisen van een toekomstige huurder nu nog in de plannen worden meegenomen. 

Voor meer informatie: 
Batenburg Bedrijfshuisvesting, 0174 – 28 25 55, info@batenburg-bhv.nl.