Retail

Cake my Day: paradijs voor lekkerbekken!

Lierenaars hebben er sinds 1 september een nieuwe uitdaging bij: hoe lopen ze de winkel van Cake my Day voorbij zonder te zwichten voor zoveel lekkers. Eigenaresse Danique Krayenbosch constateert tevreden dat voorbijgangers de vitrine vol handgemaakte cupcakes, brownies, koekjes en taarten inderdaad maar moeilijk kunnen weerstaan.“De reacties zijn zo enthousiast en hartverwarmend. Ik voel me hier echt welkom.”

Danique Krayenbosch is het levende bewijs dat je van je hobby je werk kunt maken. Ze begon ooit met het bakken van brownies en familie en vrienden vroegen steeds vaker of ze wat voor hen wilde bakken. “Ik maakte ook taarten en die nam ik dan mee naar verjaardagen omdat ik graag wilde oefenen. Een van de gasten op zo’n verjaardag vond dat ik er werk van moest maken en dat ik me moest inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik was toen 19 jaar en had nog geen moment over zo’n grote stap nagedacht.”

Brievenbuspakketjes

Het balletje was aan het rollen gebracht en kwam voorlopig niet tot stilstand. Danique zag haar klantenkring groeien, ging op haar zelf wonen en veranderde het halve huis in een waar bakpaleis. Twee zwangerschappen en twee coronajaren verder vond ze het tijd worden om een volgende stap te zetten. “In coronatijd heb ik me suf gebakken om aan alle aanvragen voor brievenbuspakketjes met brownies en koekjes te kunnen voldoen. Dat zorgde voor een mooie financiële basis en daarmee durfde ik het aan om een pand te gaan huren.” Ze vertelt dat ze in eerste instantie haar woonplaats Schipluiden als locatie in gedachten had. Dat lukte niet en ze kreeg de tip dat er in De Lier een leuk pand te huur was. 

Perfecte match

Maikel Middelburg van Batenburg Bedrijfshuisvesting ziet Danique nog binnenkomen in het pand aan de Hoofdstraat in De Lier. “Ik zag dat ze meteen verliefd was”, lacht hij. “En ook wat ons betreft was dit de perfecte match. De verhuurder had aangegeven een huurder te zoeken die past bij het dorpse karakter van De Lier en die het bestaande winkelaanbod in deze passage versterkt. Het plaatje van Cake my Day sloot daar precies op aan. Voor Danique was het een mooi pluspunt dat er al een koelcel in zat en dat onder meer de vloer, het plafond en de verlichting konden blijven zoals ze waren.” Danique vertelt dat er steeds een uitstekend contact was met de verhuurder en met Batenburg. “Zo behulpzaam! Mijn aannemer liet het bijvoorbeeld ineens afweten en ik wist niet waar ik op korte termijn iemand vandaan moest halen. Via Maikel heeft de verhuurder toen een aannemer voorgesteld en binnen een dag was alles geregeld. Ik was dolgelukkig! ” Ook Maikel kijkt tevreden terug op de gang van zaken. “We hadden alle drie – verhuurder, huurder en makelaar – hetzelfde doel voor ogen: ervoor zorgen dat Cake my Day hier aan de slag kon. En dat is gelukt.”

Zakelijke klanten

Ruim een maand na de opening heeft de winkel vol zoetigheden al een plekje veroverd in de harten van de Lierenaars. En na wat vertraging door het uitblijven van de horecavergunning mogen klanten nu ook in de gezellige winkel genieten van een drankje en wat lekkers. Maar voor Danique is daarmee het hoofdstuk nog niet af; ze bruist van de ideeën. “Je kunt hier ook een babyshower of kinderfeestje organiseren. Daarvoor hebben we een speciale hoek ingericht. En we gaan zeker door met het beleveren van zakelijke klanten. Ik krijg nu al weer aanvragen voor kerstpakketten en themapakketten voor bijvoorbeeld sinterklaas. En stiekem droom ik ervan om in nog meer dorpen een vestiging van Cake my Day te openen. Maar dat blijft voorlopig alleen bij dromen.”

De verhuurder laat weten:

“Wij hebben de samenwerking met Batenburg als zeer prettig ervaren. Zij weten heel goed wat er in de markt speelt en kijken zorgvuldig naar wat aansluit bij de vraag van ons als opdrachtgever/verhuurder. Met Cake my Day denken we samen een pareltje te hebben toegevoegd aan de gezellige Hoofdstraat in De Lier.”