Monumentaal gebouw

De Gashouder Kantoor Verspycklaan 72A, Naaldwijk

Wie kent het niet? Het monumentale gebouw de Gashouder aan de Verspycklaan.
Het is één van de eye-catchers van Naaldwijk met een rijk verleden. 

Terug in de tijd 

We nemen u graag even mee terug in de tijd. De Gashouder dateert namelijk uit 1927 en is ontstaan vanuit de behoefte om gas dat uit steenkool werd gewonnen op te slaan. De ijzeren cilindervormige voorraadtank is hiervoor speciaal ontworpen.
De locatie van de Gashouder – dichtbij het voormalige tramstation het ‘Tramhuisje’ werd met precisie gekozen, daar het transport van de stadsgas met behulp van de Westlandsche Stoomtram Maatschappij vervoerd moest worden. 

Na de introductie van aardgas verdwenen de meeste gashouders. Echter bleef de Gashouder in Naaldwijk behouden dankzij de aankoop van waterleidingmaatschappij Evides in 1971. Zij gebruikte de voorraadtank voor drinkwateropslag. Toen Evides de gashouder niet meer nodig had, is er een ontwerpprijsvraag uitgeschreven voor hergebruik van het gebouw. De Gashouder is toen verbouwd en heeft lange tijd gediend als kantoorruimte van architectenbureau ‘’HET Architectenbureau’’, tegenwoordig ‘FORMHET’. 

‘De Gashouder is één van de eye-catchers van Naaldwijk met een rijk verleden’

 

Grijp nu uw kans! 

Nu is dit industriële erfgoed opnieuw vrijgekomen en helemaal klaar voor een nieuwe gebruiker. De Gashouder beschikt over ca. 230 m2 BVO-kantooroppervlak en bevindt zich op een uitstekende zichtlocatie aan de rand van het centrum. Zo is het pand niet alleen heel goed bereikbaar, maar ook het ijzersterke visitekaartje voor elke onderneming die zich in dit monumentale gebouw vestigt. 

Het kantoor ‘De Gashouder’ heeft een diameter van circa
14 meter, is circa 7 meter hoog en heeft door zijn ronde vorm een geheel eigen unieke identiteit. Het pand bestaat uit twee kantoorlagen. Op de begane grond is ruimte voor ontvangst, vergaderen en presentaties, 5 werkplekken, archief, 2 toiletten en een pantry. De laatste functies zijn geordend in een losstaand object dat de natuurlijke scheiding vormt tussen ontvangstruimten en werkruimten. Op de verdieping is ruimte voor 11 werkplekken, archief en opslag-/kopieerruimte.
De verdieping is bereikbaar via een opvallende trap die bestaat uit twee delen. Het onderste deel staat solide op de vloer en het tweede deel zweeft aan de stalen vloerconstructie. Langs de ronde gevels zijn ronde kasten aangebracht. Het aangename binnenklimaat wordt verzorgd door de duurzame warmtepomptechniek met betonkernactivering, automatisch afzuigsysteem met warmteterugwinning. Op eigen terrein is ruimte voor 5 parkeerplaatsen en er is een kleine berging voor fietsen aanwezig.

Heeft u interesse in dit unieke object? 
Neem dan gerust contact op met Batenburg Bedrijfshuisvesting. Zij helpen jou graag verder!
Bel 0174 – 28 25 55 of mail
info@batenburg-bhv.nl