Horeca

De Witte breidt na aankoop De Buren uit met take-away Tastoe

Aan het Marktplein in ’s-Gravenzande is Eetcafé De Witte al 25 jaar gevestigd, vorig jaar werden de buren met de toepasselijke naam ‘De Buren’ overgenomen. De ondernemingsgeest van de gebroeders Van der Helm is daarmee allerminst terug in de fles. Het voormalig reisbureau Van Staalduinen wordt omgebouwd tot ‘take-away’ en zorgt voor de lekkerste gerechten op de eigen eettafel.

Beren en Buren

Na de overname van De Buren, leken Paul en Bart van der Helm even pas op de plaats te maken. Maar het ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kan en eind vorig jaar bleek het vroegere reisbureau op zoek naar een nieuwe eigenaar. “In coronatijd hebben we veel klanten bediend met afhaalmaaltijden. Erna focusten wij ons weer op de eigen restaurants. Het pand achter De Buren stond al drie jaar leeg en we begrepen dat De Beren er een afhaal wilden beginnen. Toen zij met het werven van personeel niet rondkwamen, bedachten wij ons geen moment. Er zal vast een marktonderzoek door hen zijn gedaan, dus wij vullen die schoenen graag.” zegt Bart van der Helm besmuikt lachend.  

Concept

Voor de realisatie van Tastoe is een verbouwing noodzakelijk, ook verdwijnt ijssalon Il Bianco onder de huidige naam. “De ijssalon zal worden verbouwd tot keuken voor De Buren. In Tastoe zelf komt ook een keuken én de ijssalon keert daar terug. We laten ’s-Gravenzande niet zonder het ijs van Il Bianco zitten! Verder kun je bij Tastoe terecht voor een koffie voor onderweg, een uitgebreide lunch, maar ook volledige menu’s. Wel trek in een goede maaltijd, maar geen zin om echt uit eten te gaan? Kom je de spareribs of satémenu toch gewoon even afhalen?”.

Lokale leveranciers

De open keuken van Tastoe en de winkelruimte worden opgeleverd door veelal Westlandse bedrijven. “Voor de keukenapparatuur zijn we in zee gegaan met Cooq, de Ferrari onder de keukens. Bouwbedrijf van den Berg uit De Lier, Technomondo uit ’s-Gravenzande en Panorama Studio’s en Woodfever uit Naaldwijk zorgen ervoor dat we er straks mooi bij zitten. Ook bouwen we binnenkort een serre aan De Buren. We vinden het belangrijk om hiervoor met lokale partijen te werken.” besluit Van der Helm. “Na de opening dit voorjaar gaan we eerst even consolideren. Maar ons kennende, gaat het dan weer jeuken en wacht een nieuw project.”