Horeca

Een culinaire reis: Waar creativiteit lokale smaak verweeft

Niven, eigenaar en chef van Triptyque, kreeg op zijn 24e als jongste chef zijn Michelinster. Vanaf het begin van zijn carrière spelen groente de hoofdrol!  Hij is grondlegger van de 80/20 regel en founding father van Dutch cuisine. Een echte groentechef dus! Virginie, eigenaar van Triptyque, verzorgt de marketing, management en de sociale media van hun restaurant. Naast dat zij ondernemer is, is zij ook met veel plezier arts. De afwisseling in werk is wat haar motiveert en veel plezier geeft. “Dat Niven en ik uit een andere werkwereld komen is juist wat ons zo’n sterk en goed team maakt, het geeft ons verschillende invalshoeken en we leren op die manier veel van elkaar.” 

TRIPTYQUE

Met veel trots opende Virginie en Niven in 2020 hun restaurant, Triptyque. Bij Triptyque staan groente in de absolute hoofdrol. Al sinds het begin van Niven zijn culinaire carrière kookt hij volgens zijn 80/20 filosofie. Lokaal en duurzaam, dat staat centraal. Met recht zijn zij bekroond met de unieke groene Michelinster en zijn zij nummer 26 beste groente restaurant ter wereld volgens de We’re smart Greenguide! 

“Wij hebben het geluk dat wij met ons restaurant in het centrum van de Nederlandse groenteteelt zitten, Westland. We koken het liefst met lokale en duurzame producten uit deze regio, uiteraard geheel volgens ons 80/20 concept. Naast uiteraard de groente uit het Westland, werken wij graag met andere lokale producten. Denk dan bijvoorbeeld aan rivierkreeften uit Stompwijk, snoekbaars met de hengel gevangen in Nederlandse wateren, mosselen en yellowtail uit Zeeland, biologische boerderij eend van de Veluwe.”

“Groente zijn veelzijdig, spannend en leuk om mee te koken en ook nog eens gezond! Wij hebben het geluk dat wij met ons restaurant in het centrum van de Nederlandse groenteteelt zitten, Westland. Kassen vol met prachtige groente van Nederlandse bodem. Het is heerlijk om onze groente direct bij de teler te kunnen halen.”

triptyque.nl