brasserie

Jonge ondernemer opent Brasserie in Poeldijkse centrum

Deze zomer is Poeldijk weer een volwaardige horecagelegenheid rijker; de pas 23-jarige Gina van Eeden opent hier ‘Brasserie LOLO by Gina’. Een aanwinst voor het centrum van het dorp én voor de omgeving.

Paplepel

De ’s-Gravenzandse Van Eeden heeft de horeca met de paplepel ingegoten gekregen: “Mijn oma had een strandtent en is ook nog enige tijd eigenaar van
De Beurs in ’s-Gravenzande geweest. Elke zondag zaten we met de familie in café De Aardappel, dat eigenlijk ‘Harwich’ heette. Hier spoelde ik als klein meisje al glazen en wist ik dat mijn toekomst in de horeca zou liggen. Na de MAVO zou ik de horecaopleiding
gaan doen.”

Ruime ervaring

Na vakantiebaantjes op het strand en bij de supermarkt waar haar beide ouders werkten, werd naast de opleiding bijna voltijds gewerkt in lokale horeca. “In het Naaldwijkse Bij5 kwam ik binnen als afwashulp, maar met 18 jaar was ik leidinggevende in de keuken van de Pianobar, van dezelfde eigenaren. Corona deed de horeca op zijn grondvesten schudden, maar wij hadden een goede take away opgezet.” Een volgende carrièrestap vond Van Eeden in Delft bij Hotel Het Arsenaal, in het voormalige legermuseum. De gehele ‘food and beverage’ heeft ze hier mogen opzetten en er is ervaring opgedaan met ‘van niets iets maken’. 

Schuitvaren  

In de zomer van 2023 wordt er met de familie gevaren in een traditionele Westlandse schuit. In Poeldijk valt het oog op het lege pand aan de Poeldijkse Vaart. Er wordt contact opgenomen met Rijnpoort Makelaars en de rest is geschiedenis: “Bij de eerste bezichtiging zag ik het meteen al zitten, maar ik hikte op tegen de hoge kosten voor de verbouwing. Groot voordeel was dat de ouders van de verhuurder boven het pand wonen. Hij wil ook voor de buurt iets moois neerzetten, we zijn er snel uitgekomen…”

Huiselijke sfeer

“Ik wil een huiselijke sfeer creëren voor de gasten, iedereen moet zich hier welkom voelen. De inrichting is ontworpen door Studio Chardee en is sjiek en strak. Gasten zijn zes dagen per week welkom in de brasserie, alleen dinsdag zijn we gesloten. We hebben ruimte voor 65 gasten en de open keuken geeft een ruimtelijke uitstraling. In de zomer breiden we uit met een terras en het haventje zal een aantrekkende werking hebben. We kunnen niet wachten!” zegt de jonge ondernemer.