Transactie

Een nieuw hoofdstuk voor Floriëtte: verhuizing naar Honderdland

Nee, het was geen liefde op het eerste gezicht. Maar Mariëtte Boers, oprichter van Floriëtte Trendcatching Creations, ging zich steeds meer realiseren dat ze het ideale pand misschien wel nooit ging vinden. En dus zei ze ja tegen Honderdland 354 in Maasdijk. “Hier komen toch verschillende wensen uit. En we gaan het zo inrichten dat het in de buurt van ons ideaalplaatje komt. Begin november gaan we over.
Ik heb er zin in!”

Mariëtte Boers startte vijf jaar geleden haar eigen onderneming en een jaar later kwam dochter Manouk bij haar in het bedrijf. Toen partner Arnoud Rodenburg in 2022 zijn ambtsketen aan de wilgen hing, ging hij zich ook actief inzetten voor Floriëtte. Het bedrijf, nu nog gevestigd in het groothandelscentrum de Pyramide bij de bloemenveiling in Honselersdijk, is specialist en trendsetter in droogbloemen. Onder het eigen label Wildflowers by Floriëtte leveren ze boeketten en creaties van droogbloemen over de hele wereld, vooral aan luxe warenhuizen, hippe conceptstores en woonwinkels en via online B2B-platforms. Het tweede – kleinere – label, Plantophile by Floriëtte, omvat bijzondere en duurzame terrariums. 

Nederlandse bodem

De droogboeketten van Floriëtte onderscheiden zich door hun exclusieve uitstraling. Mariëtte: “Met een team van soms wel vijfentwintig medewerkers stellen wij met heel veel zorg en aandacht de boeketten samen. Elk boeket is echt handwerk. Daarbij is duurzaamheid een heel belangrijk aandachtspunt. Onze bloemen komen voornamelijk van Nederlandse bodem en onze verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar en recyclebaar.” Arnoud voegt toe: “Ook in onze eigen bedrijfsvoering zoeken we steeds naar duurzame oplossingen en recyclen en hergebruiken waar dat mogelijk is. En de kaartjes, gemaakt van landbouwafvalstoffen, worden door de medewerkers van de sociale werkplaats aan de stekers voor in de boeketten gedaan.”

Droomplek

Omdat de Pyramide volgend jaar gesloopt gaat worden, moest Floriëtte op zoek naar een nieuwe locatie. En dat bleek een behoorlijke uitdaging. “We hadden best een pakket aan wensen en eisen”, laat Mariëtte weten. “We zaten dagelijks op internet te kijken in de hoop dat onze droomplek voorbij zou komen.” Toen dat maar niet gebeurde, besloten de ondernemers dat het tijd werd om concessies te doen. En toen zij het pand aan Honderdland 354 op internet ontdekten, was hun interesse direct gewekt. “Een nieuw gebouw met energielabel A: dat past heel goed bij onze duurzame ambities.”

Andere bril

Met Maikel Middelburg van Batenburg Bedrijfshuisvesting brachten ze een eerste bezoek. “We waren zeker niet meteen enthousiast en vonden het vooral te klein”, blikt Mariëtte terug. “Maar toen we een paar weken later nog steeds niets anders hadden, zijn we nog een keer gaan kijken. Nu met een andere bril: wat kan er wel en hoe kunnen we het inrichten zodat het wel aan onze eisen voldoet?” Mariëtte en Arnoud zijn erg tevreden over de begeleiding die ze kregen van makelaar Maikel Middelburg. “Hij was heel betrokken en steeds bereid om ons nog een keer rond te leiden en onze vragen te beantwoorden. We hadden gewoon een goede klik met elkaar.” Na nog een aantal bezoekjes zette Mariëtte dan toch haar handtekening onder de huurovereenkomst. Zij, Arnoud en dochter Manouk zijn er nu hartstikke blij mee. “Het is een mooi pand, waar onze medewerkers fijn kunnen werken en waar we klanten prima kunnen ontvangen in onze showroom. En Manouk, toch de toekomst van dit bedrijf, kan hier mooi verder bouwen.”

floriette.nl