Interview Financieringsgilde

Financieringsgilde Westland regelt elke MKB financiering

Financieringsgilde is sinds het begin van dit jaar ook gevestigd in Westland. Vanuit het kantoor  aan de Zwartendijk regelt Financieringsgilde elke MKB financiering en de financiering voor vastgoedbeleggers. Sinds 2016 heeft Financieringsgilde een landelijk dekkend netwerk. Vanaf heden dus ook in het Westland actief. BOEM maakt kennis met (de personen achter) Financieringsgilde Westland.

Struik en Herreveld

“Na een carrière van ruim 22 jaar bij de Rabobank, besloot ik het roer om te gooien en te kiezen voor het ondernemerschap. De tweede helft van mijn loopbaan wilde ik wel dicht bij mijzelf blijven en zo ben ik in 2019 mijn bedrijf Financieringsgilde begonnen in Het Groene Hart en in Haaglanden. In 2021 heb ik de stap naar Westland gemaakt, het is een prachtig werkgebied; waar elders zie je zo veel bedrijvigheid en zo veel ondernemerschap?” zegt Edwin Struik.

Compagnon Arjan Herreveld is geboren en getogen ’s-Gravenzander en heeft zijn sporen verdiend bij dezelfde bank als Struik: “Als beleggings- en financieel adviseur heb ik ruime ervaring opgedaan. Vlak voor corona besloot ik mijn eigen bedrijf Herreveld Financieel Advies op te richten én vervolgens samen met Edwin vorm te geven aan Financieringsgilde Westland.”

Beste voorwaarden

In de markt van zakelijke financiering en vastgoedfinanciering zien de ondernemers een gat ontstaan. Banken bezuinigen de laatste tijd nogal op advieskracht. Struik: “Wij nemen die rol graag over, voor ons is elke klant even belangrijk. Een ander voordeel voor ondernemers is dat wij verschillende offertes opvragen en daarmee de beste deal uit de markt halen. Zo garanderen wij onze klanten de beste voorwaarden. De keuze bestaat uit meer dan 100 producten, waarbij we naar de ‘huisbank’ van de ondernemer kijken, maar zeker ook naar alternatieven.”

Grootste slagingskans

“Wij zoeken bij iedere financieringsaanvraag naar de optimale financieringsconstructie. Dit kan betekenen dat we bij meerdere partijen een offerte opvragen en uiteindelijk tot een combinatiefinanciering komen. Met elke externe financiering is het belangrijk het plaatje compleet te hebben. Wij bieden ondernemers de grootste slagingskans door een goede onderbouwing op alle belangrijke onderdelen. Samen realiseren we op deze manier de beste deal voor de ondernemer.” zegt Herreveld.

Voordeel

“Een ander groot voordeel is de inkoopkracht van Financieringsgilde Westland,” vervolgt Struik, “met 30 vestigingen in het gehele land spreekt het voor zich dat er goede prijsafspraken zijn gemaakt met de verschillende kredietverstrekkers. Hierdoor kunnen we onze klanten extra voordeel bieden. Het handelen als collectief heeft op deze manier een grote meerwaarde bewezen.”

Geen gedoe

“Als ondernemers een financiering willen, willen zij zekerheid en comfort.” zegt Herreveld. “Wij begeleiden hen van de eerste tot de laatste stap; allereerst vindt er een oriënterend gesprek plaats waarin de wensen en mogelijkheden aan het licht komen. Dit gesprek vindt bij voorkeur plaats bij de ondernemer op locatie. Vervolgens worden de relevante stukken verzameld en maken wij een analyse en stellen we de financieringsaanvraag op. De financieringsaanvraag dienen we bij meerdere geldverstrekkers in. Uiteindelijk maken we samen met de ondernemer de keuze voor de beste offerte. We begeleiden de ondernemer van A tot Z, totdat het geld op de rekening van de klant staat. De klant waardeert onze betrokkenheid in het gehele proces. Hierin maken wij het verschil, waardoor onze klanten onze ambassadeurs worden. Persoonlijke aandacht en service staat bij ons voorop. De nieuwe opdrachten vloeien hier vervolgens logischerwijs uit voort.”

Alle soorten financieringen

Financieringsgilde Westland is gericht op alle MKB-bedrijven en vastgoedbeleggers. “Bij een financiering zouden ze direct aan ons moeten denken. Zowel bedrijven als vastgoedbeleggers kunnen bij ons aankloppen voor het financieren van vastgoed, machines, debiteuren of een bedrijfsovername. Ondernemers zijn hiervoor bij ons aan het goede adres. Ons kantoor op Zwartendijk 52 in Naaldwijk zit op een goed bereikbare plek en de koffie staat altijd klaar. Maar liever nog komen we bij de ondernemers op het bedrijf. Dan gaat een financieringsaanvraag pas echt leven. We maken graag een persoonlijke afspraak.” besluit Struik.

financieringsgilde.nl/vestigingen/westland