SALON IN BUSINESS

Haal jij het maximale uit jezelf en jouw bedrijf als ondernemer?

Salon in Business is een plek waar specialisten uit diverse vakgebieden samenkomen. Business Coach Ellen de Winter helpt ondernemers met het realiseren van zakelijke én persoonlijke groei. Met een brede, zakelijke achtergrond als ervaren ondernemer fungeert zij altijd als een spiegel voor diverse ondernemers.

Salon in Business is een plek waar specialisten uit diverse vakgebieden samenkomen. Business Coach Ellen de Winter helpt ondernemers met het realiseren van zakelijke én persoonlijke groei. Met een brede, zakelijke achtergrond als ervaren ondernemer fungeert zij altijd als een spiegel voor diverse ondernemers.

Business Coaching

Met meer dan 25 jaar ervaring in ondernemerschap helpt Ellen de Winter met haar bedrijf, Salon in Business, ondernemers naar het volgende niveau. Voordat zij begon met business coaching heeft Ellen haar eigen kapsalon gerund en was zij verantwoordelijk voor de aansturing van een retailbedrijf. “Door de jaren heen heb ik alle facetten van het ondernemerschap beleefd en ervaren. Niet alleen binnen mijn eigen bedrijven, maar ook door te sparren met collega-ondernemers. Ik heb gezien dat ieder bedrijf eigenlijk tegen dezelfde dingen aanloopt, ongeacht de grootte ervan. Het is altijd mijn passie geweest om andere ondernemers te helpen groeien. Ondernemen zit nou eenmaal in mijn bloed. Daarom ben ik mezelf gaan oriënteren op studies en trainingen om ondernemers te helpen met groei en ontwikkeling.”

Een spiegel voor ondernemers

“Zelf heb ik mijn hele leven een sparringpartner gehad, omdat ik deel uitmaak van een tweeling. We zijn tevens allebei ondernemer, dus we konden elkaar spiegelen daar waar nodig was. Ik heb het altijd als prettig ervaren om zonder aanname of oordeel te kunnen werken en tips te kunnen krijgen. Door te sparren met andere ondernemers merkte ik dat er behoefte was aan een frisse blik van iemand ‘buiten’ het bedrijf. Iemand die zonder oordeel naar het bedrijf kijkt. Zo is uiteindelijk Salon in Business ontstaan. Daarmee fungeer ik als het ware als een spiegel voor je bedrijf. We kijken samen hoe we kunnen sturen naar nóg mooiere bedrijfsresultaten, maar ook voor continuïteit in het hebben van plezier in ondernemen en het aansturen van medewerkers. Vanuit daar gaan we koers zetten.”

De cocreatie met verschillende bedrijven vindt Ellen hierbij zeer belangrijk: “Het ondernemerschap in Westland is heel groot en vaak vol passie, en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. We moeten het normaal allemaal alleen doen en alles zelf uitvinden, terwijl we elkaar als ondernemers juist kunnen versterken. En natuurlijk weet ik ook niet alles. Als ik het antwoord niet heb, laat ik collega-ondernemers meedenken. Belangrijk hierin is dat niets goed is en niets is fout. Het is juist: Iedereen op zijn eigen manier. Dat maakt ondernemerschap zo mooi.”

HBDI-certificering

Het afgelopen jaar heeft Ellen de HBDI-certificering behaald. HBDI geeft een helder inzicht in denkvoorkeuren van individuen, teams en organisaties. “Met deze aanpak kan ik zichtbaar krijgen op welke manier, en ook specifiek waar, ondernemers zich nog kunnen ontwikkelen. En hoe fijn is het als je als ondernemer tools kunt krijgen die er echt speciaal op gericht zijn om het maximale uit jezelf en jouw bedrijf te halen? Ieder mens is natuurlijk uniek en met deze methode focussen we ons specifiek op jou en/of jouw medewerkers. Ik laat zien waar de energie zit of waar juist helemaal niet. We gaan in op alle vlakken van het ondernemerschap: communicatie, besluitvorming, probleemoplossing, manieren van leren en we kijken natuurlijk ook naar de harde cijfers.”

Business coaching is voor iedereen

Als je een startende ondernemer bent en jouw bedrijf naar een hoger niveau wilt brengen, ben je bij Salon in Business aan het juiste adres. “Hoe bijzonder om beginnende ondernemers, die aan het begin staan van iets moois, te mogen helpen. Dat je daar deel van mag zijn. Zo’n blanco blad is supermooi om mee te mogen werken.” Maar ook voor ondernemers die al langere tijd actief zijn, kan Salon in Business veel betekenen: “Waar je op moet letten als je ondernemer bent, is dat je jezelf niet te veel laat leiden door de dagelijks gang van zaken. Dat kan leiden tot een bepaalde bedrijfsblindheid. Je doet dingen, omdat je ze moet doen. Maar andere onderwerpen krijgen daardoor niet (genoeg) aandacht. Soms werkt het gewoon verfrissend om even die stap naar achteren te doen en iemand te laten meedenken en meekijken: Waar sta ik nu en waar wil ik naar toe?”. De coaching kan op individueel niveau worden uitgevoerd, en om ervoor te zorgen dat teams optimaal functioneren zijn er mogelijkheden voor coaching in teamverband. “Ik zorg voor de juiste koers en geef jou dat extra zetje dat je nodig hebt. Samen kunnen we datgene bereiken dat nu alleen nog maar in jouw hoofd zit. Er is zoveel meer mogelijk dan jij je op dit moment kunt bedenken en ik kan niet wachten om dat te laten zien. Het is mijn uitdaging om het maximale uit mezelf én uit anderen te halen!”

Met Ellen werken?

Speciaal voor BOEM heeft Salon in Business een kennismakingsactie. Wil je weten wat jij kunt veranderen om gewenste resultaten te behalen of wat je moet doen om meer klanten te bereiken? Profiteer nu van een gratis intakegesprek!

Mail naar ellen@saloninbusiness.nl onder vermelding van BOEM in Westland en empower your business!

saloninbusiness.nl