HUISVESTING

IT-bedrijf LinkThings bundelt krachten in Poeldijk

In vijf jaar tijd groeide het Westlandse IT-bedrijf LinkThings uit tot een grote speler op hun vakgebied. Sinds kort maakt het bedrijf de ‘complexe wereld van data en internet of things voor iedereen toegankelijk’ vanuit een prachtig kantoor op ABC Westland in Poeldijk.

Studiegenoten

LinkThings is in 2016 opgericht door Jin Hoeksema, na hun studie werden Jay van den Bos uit Poeldijk en Frank Broos uit ‘s-Gravenzande gevraagd om zich aan te sluiten bij het bedrijf. Jay en Frank ontmoetten elkaar op het HBO en rondden hun logistieke opleidingen af, maar belandden in de IT. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen schoolopdracht.” zegt Broos lachend. “We begonnen met het bouwen van eenvoudige dashboardjes. We waren beiden niet technisch, maar Jay is uiteindelijk wel echt een IT’er geworden. Ik richt me primair op personeel & organisatie en sales.”. Inmiddels heeft LinkThings meer dan tien medewerkers.

Breed dienstenpakket

In de regio is LinkThings uniek qua breedte van het aangeboden dienstenpakket. Op de website staat onder het dienstenaanbod een lijstje met strakke namen: PowerBI, ColdCha, Checkie, Wheelie en Greenie. Wat hier achter schuil gaat? Broos biedt duidelijkheid: “Het komt er op neer dat wij altijd met data bezig zijn voor klanten. Dat kan gaan om bijvoorbeeld dashboards die bedrijven inzicht geven, maar denk bijvoorbeeld ook aan track & trace-systemen, waardoor bijvoorbeeld ladingen wereldwijd gevolgd kunnen worden. Dichter bij huis ontwikkelen we voor glastuinbouwbedrijven planningstools onder de naam ‘Greenie’. Kwekers kunnen zo data gedreven werken, de kas wordt eigenlijk een magazijn. Elke fase in het proces wordt vastgelegd in een systeem, uiteindelijk kan dat systeem ook meedenken. Zo gaat men uiteindelijk over op een optimale kasplanning door de verkregen data, soms gaat dat diagonaal tegen de processen in van de traditionele kweker. Het vergt durf om ermee te starten, maar uiteindelijk is het lonend.”

Goede internetverbinding

Voor een bedrijf dat dagelijks bezig is met data, is een goede internetverbinding van groot belang. Net op dat punt schortte het in het vorige kantoorpand, aan de Derde Hoeve in Maasdijk. “Aan het einde van vorig jaar liepen we aan tegen ruimtegebrek in ons oude kantoorpand. Nog belangrijker was het ontbreken van glasvezel, internet was daar gewoon niet snel genoeg. We hebben gekeken of het aanleggen van glasvezel een optie was, maar dit was uiteindelijk erg duur, er gold een lange abonnementsperiode en zou te lang duren. Voor ons gaf de doorslag dat collega’s zeiden: “Ik ga thuis werken, het internet hier is niet goed.””. zegt Broos. “Op dat moment hadden zowel Jay als ik een bekende bij Batenburg Bedrijfshuisvesting werken, zo kwamen we in contact met Maikel Middelburg en Jim Zuidgeest.”

Zoektocht

In de zoektocht naar een geschikte locatie hebben Middelburg en Zuidgeest LinkThings goed geholpen, vindt Broos: ”Al direct waren er meerdere opties waar we een kantoor zouden kunnen huren, twee locaties in Poeldijk en een locatie in Maasdijk. Voor ons was behalve een snelle internetverbinding de ligging erg belangrijk, sommige jonge mensen geven de voorkeur aan het openbaar vervoer. Een goede OV-verbinding was dus een voorwaarde. Ook zochten we meer ruimte en een zichtlocatie was ook een pré. Alle contacten met de verhuurder liepen via Batenburg, dat heeft ons echt veel tijd gescheeld. De meegaandheid was echt positief, er was altijd ruimte voor kleine aanpassingen naar onze smaak.” 

Keuze Poeldijk

Uiteindelijk is de keuze voor het bedrijf gevallen op een kantoor in de Westpoort, op ABC Westland in Poeldijk. Broos werd enthousiast van de ruimte: “Het is nog een relatief nieuw pand en toen Hortiglass hier vertrok, konden wij er al snel intrekken. Het is voor ons een pand op de groei, wij zoeken namelijk altijd uitbreiding van het team. Goede backend developers en BI-experts mogen altijd bij ons aankloppen.” De klantenkring is divers qua sectoren, inmiddels zijn naast de sectoren AGF en de sierteelt ook bedrijven uit de uitzendbranche, accountancy en de logistiek klant van LinkThings. “We doen beperkte acquisitie, de meeste reclame gaat van mond tot mond. Sommige softwarebouwers schuiven ons standaard naar voren bij hun klanten. Als je bedenkt dat we onder andere Beekenkamp Plants, Combivliet, Valstar Holland en Van der Valk & De Groot tot onze klanten mogen rekenen, hebben we in vijf jaar iets moois neergezet. De groei is er ook nog niet uit!” zegt Broos tenslotte met gepaste trots.

linkthings.com