RETAIL

Jonge onderneemster brengt stijl in de Molenstraat

Toen de Wateringse Sabrina Richardson besloot om naast haar webshop Stylish een fysieke winkel te beginnen, keek ze in Naaldwijk naar diverse panden. Haar oog viel in eerste instantie op een pand aan de Molenstraat, maar de huur was haar te hoog. In de Prins Hendrikstraat was een mooi alternatief beschikbaar. Toch lonkte het pandje aan de Molenstraat en een tweede gesprek met Evert van Malkenhorst, van de gelijknamige makelaardij, had meer succes…

Webshop

Na het behalen van haar HAVO-diploma is Richardson direct gaan werken. In de modebranche, maar niet met kleding zelf. Een baan in de voorraadadministratie van een modewinkel beviel haar goed. “Toch zat er blijkbaar een ondernemer in mij, want ik begon in 2016 met verkopen op Facebook. Dat begon eigenlijk heel klein, ik kocht dan in Griekenland armbandjes. Voor een leuke marge verkocht ik die op social media. Gaandeweg ging het steeds beter lopen en bestelde ik behalve sieraden ook kleding, tassen en accessoires. Naast mijn baan besloot ik het een stapje professioneler op te zetten en begon ik na een jaar online verkopen een heuse webshop.” zegt de 27-jarige.

Stylish

Toen ook de webshop goed liep, was de volgende stap een logische: er zou een echte winkel worden geopend. Richardson zegt erover: “Naaldwijk heeft een centrumfunctie voor Westland, dat ik hier mijn bedrijf wilde vestigen was al snel duidelijk. Toen de huur in de Molenstraat afketste, kreeg ik de kans in de Prins Hendrikstraat. Ik vond het spannend, maar had het gevoel dat het zou lukken.” In het oude pand van Werktalent zet Richardson, bijgestaan door haar moeder én enige collega Karin, de eerste stappen als winkeleigenaar in december 2018. De onlineklanten weten de winkel inmiddels te vinden en ook op rustige dagen is de omzet naar wens. De zaken gaan goed.

Molenstraat

Toch denkt Richardson dat er nóg meer in het vat zit en ze stapt, midden in de coronacrisis, in de zomer van 2020 opnieuw bij Malkenhorst Makelaardij naar binnen: “Evert was de eerste keer al enthousiast om een jonge ondernemer te kunnen begeleiden naar een eigen winkelpand, maar de tweede keer leek hij nog enthousiaster.  De drukte in mijn winkel, die 100 meter van zijn kantoor is verwijderd, was hem opgevallen en hij keek goed mee naar de mogelijkheden. In het gehele proces heb ik mij laten adviseren door mijn ouders.” Het pandje aan Molenstraat 11 had jaren leeg gestaan en werd in de zomer van 2020 omgetoverd tot een stijlvolle boutique voor het middensegment.

A-locatie

Het winkelpand ligt aan een fraaie winkelstraat en kent in de buurt meerdere ruime parkeervoorzieningen. Er waren nog meer redenen om naar deze A-locatie te gaan, voegt Richardson toe: “Kledingwinkels moeten het soms ook hebben van mensen die spontaan langslopen en iets willen kopen. Als je van het parkeerterrein op het Van Tijnplein loopt, loop je recht tegen onze gevel aan, het kan niet beter eigenlijk. Vanwege de coronacrisis was de huur wat lager dan voorheen en durfde ik het aan om tijdelijk twee panden in mijn bezit te hebben. Gelukkig is het huurcontract van het oude pand vroegtijdig door een andere partij overgenomen. Dat voorkomt te lang betalen van dubbele lasten.”

Toekomst

Hoewel corona de winkeldeuren ruim twee maanden gesloten hield, is de eigenaar van Stylish positief gestemd: “We zitten gelukkig niet zoals anderen aan verplichte merkleveringen vast als het financieel niet uit zou komen. We kunnen per week aankijken hoe de verkopen zijn en daarop inspelen. Gelukkig merken we dat iedereen steeds meer zin heeft om weer iets te kopen en vullen de winkel en webshop elkaar in deze tijden goed aan.” Richardson is de hele week met de winkel bezig; op zondag doet ze inkopen, maandag wordt alles online gezet en van dinsdag tot en met zaterdag staat ze in de winkel: “Tuurlijk het is een passie van me geworden. Maar bijvoorbeeld het zelf inkopen geeft ook flexibiliteit, ik koop wekelijks in en zo houden we een actuele voorraad.” Gevraagd naar de toekomst, begint Richardson te stralen: “Ik wil vooral plezier in mijn werk hebben, geen stress. Het is leuk om een goede boterham te kunnen verdienen, maar groei is geen doel op zich. Personeel aannemen is ook geen wens, ik doe het met mijn moeder en heb het zo naar mijn zin.”

stylish-official.nl