Horeca

Jonge ondernemer opent De Keizer Restobar in Honselersdijk

Dirk Jan Keizer opent in Honselersdijk zijn eigen restobar. Hoewel hij pas 24 jaar oud is, heeft hij al een aantal jaar de wens om voor zichzelf te beginnen. “Een jongensdroom
wordt werkelijkheid!”

Koksopleiding

De appel valt niet ver van de boom, dat geldt ook voor Dirk Jan Keizer die evenals zijn vader Remmert een koksopleiding besloot te doen. Moeder Myra van Koppen is gastvrouw en twee neven hebben een horecaetablissement in Wateringen. “Al toen ik in groep 8 zat, had ik een bijbaantje bij een strandtent als afwasser. Vanaf mijn dertiende was het duidelijk dat ik ooit een eigen zaak zou beginnen.”

Brothers  

Bij zijn twee neven, Remmert Karst en Leendert, werkte Keizer zich op. Hij begon in de keuken en werd later actief als ober bij Brothers in Wateringen. Erna diende zich een mooie kans aan bij Smoke Masters uit Den Hoorn. “Hier ben ik projectmanager geworden, we deden catering, verzorgden het eten in diverse uitgaansgelegenheden en hadden een pop-up restaurant. Het was lekker divers en ik mocht projecten opzetten. Efficiënt werken had ik wel in de keuken geleerd en kon ik nu in het groot doen. Ik kreeg daar de mogelijkheid te ondernemen.”

De Keizer Restobar 

De kans een eigen onderneming te starten deed zich in februari van dit jaar voor: “Ik keek vaak meer naar een goede plek dan naar een concept. Dat kun je laten aansluiten bij de locatie. In Honselersdijk zit in het centrum een goede cafetaria en een gezellige kroeg, maar aan een trendy restaurant was nog behoefte. Het pand dat gebruikt werd voor dinnershows leek me geweldig, maar waarschijnlijk een brug te ver. Ik ben toch een bakkie gaan doen met makelaar Maikel Middelburg van Batenburg op een woensdag. Vrijdag was het huurcontract rond. Ik word de enige eigenaar, mijn vader waarschuwde mij ooit: “Koop je nooit in voor 49%.” Het is alles of niets.”

Concept

Aan de Dijkstraat zullen gasten van woensdag tot en met zondag welkom zijn voor diner. “Het concept is een crossover, ik haal een beetje de stad op culinair gebied naar Westland. Zowel een shared dining met hapjes, gyoza’s en dumplings, als een goed satémenu zijn mogelijk. We richten ons op een breed publiek en bieden ruimte aan 60 gasten die kwaliteit krijgen voor een prima bedrag. In juni zijn de eerste gasten welkom!” zegt een enthousiaste Keizer tenslotte.

Personeel gezocht!

Dirk Jan is op zoek naar horecapersoneel voor de bediening, chef-kok en keukenpersoneel.

Solliciteren kan via info@dekeizer-restobar.nl

dekeizer-restobar.nl