Veilig westland

Met nieuwe techniek maakt EW Security Westland veiliger

Voor beveiliging van huis en bedrijf, inzet van beveiligers bij horeca en evenementen of camerabeveiliging weet menig Westlander EW Security al 35 jaar te vinden. Opgericht als ‘Schoen Security’, later omgevormd tot ‘Eenheid Westland Security’, kijkt het bedrijf anno 2022 vooruit naar nieuwe technieken die Westland nog veiliger kunnen maken. 

Thijs-Jan van Leeuwen 

Dat eigenaar Thijs-Jan van Leeuwen in de beveiliging terecht zou komen, ligt niet per se voor de hand.
Met een juridische achtergrond had een carrière in toga een logische stap geleken. “Als student werkte ik als bijbaan in de beveiliging. Het werk kon ik erna niet meer loslaten. Wat me opviel is dat veel aspecten in deze branche efficiëntie en effectiviteit missen. Je kunt dan twee dingen doen: blijven roepen dat het beter moet… Of: de handschoen oppakken en zelf zorgen dat het beter wordt. Ik deed dat laatste.”

Brede klantenkring

De klantenkring van EW Security strekt zich uit van Gemeente Westland tot particulieren en van verenigingen tot bedrijven. De keuze om geen klanten te werven buiten Westland waar het gaat om alarmopvolging is een bewuste.  “We kiezen ervoor om ons te focussen op Westland en daar een veiligheidsnetwerk te maken. Als je als beveiliger 24/7 paraat staat voor je klanten, moet je concessies doen in de gebiedsgrootte. We hebben liever 300 goede Westlandse klanten dan 600 klanten buiten de gemeente. “ zegt de 36-jarige ondernemer.

Slimme innovaties

“EW werkt anders dan andere beveiligers. Als je veiligheid verkoopt, moet je ook veiligheid garanderen. Het ‘rondje rijden’ langs de klant is in onze ogen verleden tijd. Wij werken met slimme camera’s die onregelmatigheden opvallen. We kunnen dan live meekijken en de politie alarmeren. Het gebruik van techniek gaat een inhaalslag maken in de beveiliging. Wij dagen de status quo uit!”

‘We kiezen ervoor om ons te focussen op Westland en daar een veiligheidsnetwerk te maken’

Zelf opleiden

EW Security blijft in ontwikkeling, onder andere qua producten- en dienstenaanbod. Een van de snelst groeiende takken is de brandbeveiliging; verkoop van installaties, keuring én opvolging bij alarmering.
Een unieke combinatie in Westland; opvolging bij brand- én inbraakalarm. “Ook uniek is dat wij, vanwege een krapte op de arbeidsmarkt, zelf onze mensen gaan opleiden. We werken met een vaste groep van 25 beveiligers. Zelf opleiden verzekert ons van goede beveiligers én ICT’ers, die laatste zijn minstens zo hard nodig in ons vak.” besluit Van Leeuwen.  

ewsecurity.nl