Projectontwikkeling

Oliviers Kreek; elegant en ruimtelijk wonen in Poeldijk

Goed bereikbaar en gunstig gelegen; aan de rand van Poeldijk groeit het Westlandse dorp met het ontstaan van nieuwbouwwijk Poeldijkerhout. Een onderdeel van de wijk in aanbouw, met enkele fases die reeds klaar zijn, is het project Oliviers Kreek. Hier worden door Eekhout Projecten 56 woningen ontwikkeld in diverse typen en prijscategorieën.

Westlandse Zoom

“Er is een lang proces aan voorafgegaan, maar nu kan het opeens snel gaan!” zegt ontwikkelaar Chris Eekhout enthousiast, als hij over ‘Oliviers Kreek’ praat. “Poeldijkerhout maakt onderdeel uit van de Westlandse Zoom. Vanuit het verleden lag er een afspraak met Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom om een deelplan te ontwikkelen in de Kreken. In april 2022 kregen we de mogelijkheid om een woningbouwproject van 56 woningen te realiseren elders in het plangebied. Vervolgens werd de vergunning in juli ingediend en in november was de omgevingsvergunning rond. We zijn blij dat we nu iets moois kunnen neerzetten.”

Moderne woningen in diverse typen 

De hypermoderne woningen zijn compleet bij de tijd; de huizen worden gasloos en zijn mede door een bodemwarmtepomp en zonnepanelen laag in energieverbruik. “Maar een huis moet ook mooi zijn om in te wonen,” zegt Eekhout, “het moet echt als je thuis voelen. Met het ontwerp van het Naaldwijkse architectenbureau Wubben.Chan hebben we deze garantie. Zij staan voor kwaliteit en hebben oog voor een mooie uitstraling. Groot voordeel is dat er op eigen grond één of zelfs twee parkeerplekken worden gerealiseerd. De huizen hebben tevens zeer diepe achtertuinen, van 14 of 17 meter diep. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om!”

Verkoop gestart

In oktober 2022 is de verkoop van start gegaan via Rijnpoort Makelaars uit Kwintsheul. “Het verkooptraject is voortvarend van start gegaan. De woningen zijn ook aantrekkelijk geprijsd en al beschikbaar vanaf € 489.500 tot € 615.000,–vrij op naam. Er zijn diverse typen huizen; hoekwoningen en tussenwoningen in verschillende groottes variërend van 130-156 m² woonoppervlak. We merken dat kandidaten erg enthousiast zijn over de woningen en de opzet van de wijk en er zijn dus al veel enthousiaste kopers. Van sommige woningtypen hebben we bijna alle huizen al verkocht, maar voor geïnteresseerde kopers is er nog voldoende aanbod. Via de woningzoeker op www.olivierskreek.nl heb je een goed overzicht van welke objecten nog beschikbaar zijn.” zegt Angelique Grootscholten van Rijnpoort.

Versnelde start fase 1

“De woningmarkt van nieuwbouwwoningen is het laatste jaar veranderd. De hoge rentestand maakt dat het niet meer voor iedereen haalbaar blijkt om een woning te kunnen kopen. Om in deze tijd van woningtekort het verschil te kunnen maken voor mensen en om de huidige kopers te behouden, overwegen wij om het plan te faseren. Wij kunnen 56 gezinnen, in welke samenstelling dan ook, straks een mooie toekomst verschaffen in Oliviers Kreek. We kunnen daarom niet wachten tot de eerste spade de grond in gaat.”