Bedrijfsruimte

Spray Support: spuitapparatuur voor professionals

Midden in coronatijd durfde Dave Flinterman de stap te wagen: hij begon voor zichzelf. Dat hij binnen twee jaar fors uit z’n jasje zou groeien en op zoek moest naar een grotere locatie, had hij niet kunnen dromen. Hij vond die nieuwe bedrijfsruimte aan de Hovenierstraat in Naaldwijk. “Dit is echt fantastisch”, straalt hij. “De ruimte is top, er is genoeg parkeergelegenheid, het is goed bereikbaar en ik kan hier mijn diensten nog verder uitbreiden.”

Spray Support, het bedrijf van Dave Flinterman, bestaat twee jaar. Voor het aantal jaren ervaring in de verf- en spuitbranche komt er achter die twee nog een nul. “Ik heb in die twintig jaar onder meer bij een verfgroothandel gewerkt en bij de Nederlandse vestiging van het Amerikaanse Graco, een van de grootste merken in verfspuittechniek.” 

Indrukwekkende groei

Dave vertelt dat het idee om voor zichzelf te beginnen zo’n drie jaar geleden vaste vormen begon aan te nemen. Hij nam ontslag en startte in zijn woonplaats Rijswijk op bescheiden schaal met Spray Support. “Ik had daar een opslagruimte gehuurd, een werkplaatsje aan huis gerealiseerd en ging met een reparatiebus naar klanten toe.” Al snel werd duidelijk dat Spray Support in een grote behoefte voorziet. Het bedrijf maakte een indrukwekkende groei door en om zijn klanten nog beter te kunnen bedienen, besloot Dave op zoek te gaan naar een professioneel bedrijfspand. “Ik wilde af van die verschillende werkplekken en wilde graag een showroom en een trainingsruimte.”

Appen met makelaar

Via social media stuitte Dave op het pand in de Hovenierstraat 104. Met twee verfgroothandels in de directe omgeving was dit voor hem bekend terrein. “Ik heb contact gezocht met Evert van Malkenhorst en een bezichtiging gepland. Ik was meteen enthousiast. Het pand is weliswaar groter dan ik in eerste instantie voor ogen had, maar verder klopte alles. En die extra vierkante meters zijn zo weer gevuld”, wijst hij om zich heen.

Dave is erg positief over het contact met de makelaar. Hij is blij met de korte lijnen en vond het prettig dat hij – wanneer nodig – even snel met Evert kon bellen of appen. “Het is best een spannend traject en dan is het heel belangrijk dat je vertrouwen in elkaar hebt.”

Trainingen

Op 31 maart kreeg Dave de sleutel van zijn nieuwe bedrijfsruimte en inmiddels weten schilders, stukadoors en aannemers hem goed te vinden.
Zij kunnen bij Spray Support terecht voor de aankoop van spuitapparatuur, voor advies, een demonstratie, onderdelen, reparatie, onderhoud en trainingen. Dave vertelt dat er voor die trainingen veel interesse is. “Ik leid mensen op die nog nooit met een verfspuit hebben gewerkt, maar geef ook les aan ervaren spuiters. De veranderingen in deze branche gaan snel: verven veranderen, er komt nieuwe apparatuur, de omstandigheden zijn anders. De echte professional vindt het prettig om regelmatig een training te volgen.”

Genoeg ideeën

Voor de nabije toekomst heeft Dave nog volop plannen. Hij gaat binnenkort persoonlijke beschermingsmiddelen verkopen en komt met een eigen spuitmaskerlijn. En de trainingsruimte gaat ook onderdak bieden aan trainingen over voorbewerkingstechnieken, zoals schuren en houtrotreparatie. “Verder willen we misschien een dienst aanbieden voor het verzamelen van afvalwater van schilders en ook de verkoop van tweedehands apparatuur verder uitbreiden. Ideeën genoeg dus!”