voorwoord

Voorwoord

Beste lezer,

Met trots presenteren wij de eerste editie van BOEM in 2024, met als thema ‘Horeca’. Een sector die bruist van energie en vernieuwing, vooral hier in het Westland waar jonge ondernemers de moed en visie hebben om hun eigen horecazaak te starten. Lees bijvoorbeeld de interviews met Gina of Dirkjan, twintigers die hun droom waarmaken. Het is een ontwikkeling die niet alleen onze lokale economie verrijkt, maar ook het sociale en culturele leven in de dorpen versterkt. Groot respect heb ik voor deze pioniers, maar ook voor de gevestigde horecaondernemers die blijven innoveren.

Deze editie staat bol van inspirerende interviews met gepassioneerde horecaondernemers,
die hun verhaal delen en ons meenemen in de wereld achter de schermen van hun
bloeiende zaken.

Maar er is meer te ontdekken in deze editie. We werpen ook een blik op het bedrijventerrein Honderdland, waar een bruisende energie heerst dankzij een ambitieus Energiecollectief en nieuwbouwprojecten zoals Honderdland Veste. Daarnaast duiken we in de thema’s van bereikbaarheid en duurzaamheid met inspirerende interviews en projecten die onze regio verder verrijken en verduurzamen, zoals de Westlandse Entree.

Natuurlijk mogen we ook de nieuwe woningbouwprojecten niet vergeten, die Westland nog aantrekkelijker maken om te wonen en te werken. Vergeet ook niet om het boeiende interview met Bas Voermans te lezen, een man met een missie die niet alleen de BICT Groep leidt, maar ook de drijvende kracht is achter BaVo Real Estate.

Kortom; er valt genoeg te genieten van deze BOEM. Toch kijk ik nu alvast uit naar de volgende editie,
die tijdens het Duurzaamheidsevent in het World Horti Center zal worden gelanceerd, georganiseerd door Gemeente Westland en MKB Westland. Een evenement dat ongetwijfeld weer een bron van inspiratie en innovatie zal zijn voor ons allemaal.

Veel leesplezier en laat je inspireren door de artikelen die deze editie rijk is.

Met warme groet,

Shirley Schelkers

Uitgever